Af - 04/01-15 19:54

Få bil næsten gratis: Ny leasing-finte er ekstrem populærFå bil næsten gratis: Ny leasing-finte er ekstrem populær

Få en leasingbil og lej den ud, når du ikke bruger den. Siden GoMore lancerede konceptet i september, har 500 danskere skrevet under på en kontrakt, og mange står i kø.

storybild

Det seneste års helt store ‘buzzword’ dele-økonomi er for alvor ved at slå igennem inden for privat biludlejning. Og nu har et nyt koncept forstærket tendensen.

I september lancerede online-portalen GoMore i samarbejde med LeasePlan en ny form for privat-leasing af biler, der giver kunderne mulighed for at lease en bil i seks måneder eller længere, som de kan leje ud til privatpersoner via GoMore’s hjemmeside, når de ikke selv bruger vognen.

På den måde kan de minimere udgifterne ved at have bil. Det kræver kun, at de med jævne mellemrum overdrager en nøgle ved afhentning og aflevering.

Danskerne får billige lift hjem på juleferie
Danskerne får billige lift hjem på juleferie

Matias Møl Dalsgaard, der er administrerende direktør og stifter af GoMore, oplyser at omkring 500 danskere ind til videre har modtaget eller bestilt en leasing-bil.

- De går som varmt brød. I øjeblikket handler det ikke om at skaffe efterspørgsel, men om at skaffe nok biler. Det er især blevet populært blandt yngre mennesker og studerende, som kan blive bilister på en overkommelig måde, siger Matias Møl Dalsgaard.

Leasing-priserne svinger alt efter model, men eksempelvis kan man lease en Opel Corsa 1,2 Cool 5D for 2.475 kroner om måneden med 12.000 kilometer samt kaskoforsikring inkluderet.

Og den kan man så selv leje ud for eksempelvis 250 kroner i døgnet.

Politikere vil ændre loven og gøre Uber køreklar i Danmark
Politikere vil ændre loven og gøre Uber køreklar i Danmark

Brugerne skal dog være opmærksomme på, at der er tale om skattepligtig indkomst, påpeger skattekonsulent Henning Boye Hansen fra revisions-virksomheden BDO.

- Men man kan selvfølgelig trække de direkte drifts-omkostninger fra. Udgangspunktet vil være, at man kan trække de udgifter fra, der er forbundet med udlejen, siger Henning Boye Hansen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx