Af Thomas Ambrocius - 08/06-15 06:52

Iværksætter-profiler investerer millioner i dansk appIværksætter-profiler investerer millioner i dansk app

To danske iværksætter-gutter henter knap tre millioner kroner i investorkapital til deres app.

storybild

Det var Henrik Møller Rasmussen (t.v), der fik ideen til app'en Famly. Kommunikationen med datterens vuggestue måtte kunne gøres smartere end med papirlapper og hastige mundtlige beskeder. Henrik er den tekniske del af makkerparret bag Famly. Anders Laustsen (t.h) er business-hjernen i projektet. (Billede: PR-foto)

App'en Famly er stadig i vuggestuealderen, men udviklingspotentialet er så stort, at en række danske iværksætterprofiler nu har skudt i alt 2,8 millioner kroner i app'en, som er udviklet af de to unge iværksættere Anders Laustsen, 30 år, og Henrik Møller Rasmussen, 29 år.

Droppede ud af 1. g:  Nu scorer han kassen på gamer-videoer
Droppede ud af 1. g: Nu scorer han kassen på gamer-videoer

Med app'en kan ledere og pædagoger i børnehaver og vuggestuer lynhurtigt skabe sig et overblik over dagen: Er der brug for en vikar, hvilke børn er afleveret, og hvornår bliver de hentet? Det sparer institutionerne tid og penge. Samtidig bruges appen til kommunikation mellem forældre og institution, for eksempel til at sende video og fotos fra hverdagen til forældrene.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

- Lige nu har vi 3.800 forældre koblet op på app'en. 60 procent af dem bruger den hver dag. Nutidens forældre – og i endnu højere grad fremtidens, som er vokset op med Facebook – har en forventning om at kommunikere digitalt med deres børns daginstitution, siger direktør og medstifter af Famly Anders Laustsen.

Martin tjener penge når han sover
Martin tjener penge når han sover

Famly vil bruge kapitalindsprøjtningen på udvikling app'en og på at rykke ind på de store markeder for private daginstitutioner i USA, Storbritannien og Tyskland.
Blandt investorerne er Christian Birke, tidligere direktør for iværksætter-succesen Endomondo, som i februar blev solgt for en halv milliard kroner, og tidligere direktør for Just Eat, Klaus Nyengaard.

Ryan Gosling bag dansk iværksættersucces
Ryan Gosling bag dansk iværksættersucces

- Anders og Henrik er et stærkt team. Ideen er grundlæggende god, og de har i en tidlig fase fremlagt nogle stærke brugertal. Samtidig er der et pænt stort marked i Vesteuropa og USA, siger Klaus Nyengaard, som ser et stort potentiale i Famly:

- Alle institutioner - ikke kun private - burde have sådan en løsning.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx