Af Ritzau - 06/03-17 06:13; Opdateret: 06/03-17 07:35

MHI Vestas skaber 400 nye arbejdspladser i DanmarkMHI Vestas skaber 400 nye arbejdspladser i Danmark

Selskabet vil ansætte 414 nye medarbejdere til produktionen i Lindø og Nakskov.

storybild

MHI Vestas ansætter yderligere over 400 medarbejdere til at bygge havvindmøller i Danmark. (Arkivfoto) (Billede: Vestas Wind Systems A/s)

Havvindmølleselskabet MHI Vestas skaber flere end 400 nye arbejdspladser i Danmark til produktionsmedarbejdere og ingeniører for at imødekomme efterspørgsel.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Efter at have ansat 100 nye medarbejdere i produktionen på fabrikken i England i november sidste år, retter MHI Vestas fokus på produktionen i Lindø og Nakskov, hvor der nu ansættes yderligere 414 medarbejdere.

Denne ansættelsesbølge, som vil fordoble antallet af ansatte på de to fabrikker, vil få betydelig økonomisk indflydelse på Fyn og Lolland, lyder det i pressemeddelelsen.

Derudover vil ansættelserne styrke virksomhedens langsigtede tilstedeværelse i begge regioner.

- De ekstra arbejdspladser beviser markedets positive interesse for vores 8 MW platform og MHI Vestas generelt, udtaler administrerende direktør i MHI Vestas, Jens Tommerup, i meddelelsen.

Også energi, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) er en tilfreds mand.

- Over 400 nye danske arbejdspladser er glædeligt for væksten og beskæftigelsen i Danmark og i særdeleshed regionalt på Fyn og på Lolland, udtaler ministeren.

MHI Vestas er ejet delvist af danske Vestas Wind Energy A/S og japanske Mitsubishi Heavy Industries, der begge ejer 50 procent.

Den konstellation opstod i april 2014 efter Vestas i årevis havde haft voldsomme problemer med sin produktion af havvindmøller. Efter samarbejdet med Mitsubishi er der dog gået hurtigt frem.

- Markedet for havvindmøller vokser markant i øjeblikket og MHI Vestas har en af de bedste møller til det. Så det giver stor efterspørgsel, siger Vestas-analytiker hos Sydbank Jacob Pedersen og fortsætter:

- Vestas tænkte rigtigt og stort, da de gik sammen med Mitsubishi. De her projekter er så store, at kunderne på ingen måde må frygte for deres leverandørs overlevelse. Og det er sikret med Mitsubishi i ryggen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx