Af - 02/06-15 16:31; Opdateret: 02/06-15 17:15

Stram økonomi forhindrer ikke de unge i at holde ferie i udlandetStram økonomi forhindrer ikke de unge i at holde ferie i udlandet

De unge rejser i lige så høj grad ned til sydens sol som den gennemsnitlige dansker, på trods af at de unge har færre penge at holde sommerferie for.

storybild

De unge mellem 18-25 år har færre penge til at holde sommerferie for en den gennemsnitlige dansker, men de har en lige så stor udenlandsk rejselyst. (Billede: Polfoto)

Sydlige temperaturer, græske olivner og lyden af cikader. Det vil de unge ikke gå glip af. Ny undersøgelse viser, at unge i alderen 18-25 i lige så høj grad som gennemsnittet af den danske befolkning rejser til udlandet i sommerferien. Også selvom, de unge cirka har 2000 kroner færre at holde ferie for end gennemsnittet.

- Jeg rejser til udlandet hvert år i sommerferien, fordi jeg synes, jeg har set, hvad Danmark har at byde på. Jeg har været i Jylland to gange, og på Sjælland er der Roskilde, og ellers er der ikke så meget andet, siger 25-årige Lars Träff, der til sommer drager til Cuba i tre uger.

Lars Träff vægter nye oplevelser højest på sine ferie, og de oplevelser, som han søger, mener han ikke, Danmark kan tilbyde.

GUIDE: Sådan booker du den billigste sommerferie
GUIDE: Sådan booker du den billigste sommerferie

Undersøgelsen overrasker, fordi den viser, at de unge er lige så kedelige som os andre, når det kommer til ferie. Men tror altid, at de unge er ufornuftige, fattigere end os andre eller forkælet, men vi kan jo se, at unge faktisk har de samme rejsemønstre som gennemsnittet af befolkningen
siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom og afdelingsdirektør i Nordea.

Ann Lehmann Erichsen mener, at undersøgelsesresultatet er udtryk for, at de unge virkelig vælger at prioritere at holde ferie, måske ved hjælp af andre billigere løsninger, nu hvor unge i gennemsnit har en lavere indkomst.

DMI-prognose: Sådan bliver sommervejret
DMI-prognose: Sådan bliver sommervejret

Lars Träffs Cubaferie begyndte på Momondo, så han kunne orientere sig om, hvilke billetter, der var de billigste.

- Prisen har altid noget at skulle have sagt, når jeg skal vælge sommerferie. Dog har jeg ikke valgt de billigste billeter til Cuba, da de billigste inkluderede to mellemlandinger. Så vil jeg hellere prioritere at komme hurtigere frem til en lidt dyre pris, fortæller Lars Träff.

Her er nemme måder at spare penge på
Her er nemme måder at spare penge på

FAKTA OM UNDERSØGELSEN
Undersøgelsen er gennemført af TNS Gallup for Nordea Dataindsamlingen og foregik i perioden 8.-17. maj 2015. Undersøgelsen blev gennemført via TNS Gallups onlinepanel og er baseret på 1.105 interviews i en repræsentativ stikprøve af personer i alderen 18-65 år.


LÆS OGSÅ: Sommerferie på Rhodos

LÆS OGSÅ: Så let får du råd til mere af det sjove i 2015

LÆS OGSÅ: Rejse-ekspert: Priskrig bliver en fest for flypassagerer

LÆS OGSÅ: De tyske turister strømmede til Danmark i sensommeren

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx