Af Ritzau - 07/12-16 10:13

Kæmpe sag om prisaftaler i byggebranchen er lukketKæmpe sag om prisaftaler i byggebranchen er lukket

Efter flere år med sager er den store byggekartelssag afsluttet. Der er uddelt bøder for millioner.

storybild

Med beslutningen om, at selskabet Julius Nielsens & Søns ikke skal betale nogen bøde, har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lukket en stor sag om prisaftaler i byggebranchen. (Billede: Free/Colourbox)

Med beslutningen om, at selskabet Julius Nielsens & Søns ikke skal betale nogen bøde, har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lukket en stor sag om prisaftaler i byggebranchen.

Sagerne har kørt i flere år og myndighederne kan nu gøre status.

Samlet er der uddelt bøder for 31 millioner kroner til 25 forskellige virksomheder og 21 ledende medarbejdere.

- Jeg er glad for, at der nu er sat punktum for sagerne om de storkøbenhavnske byggekarteller, skriver direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Jakob Hald.

- Karteldeltagerne har sat konkurrencen ud af kraft ved at koordinere priser på byggeprojekter, og det har skadet både offentlige og private bygherrer.

Julius Nielsen & Søn er det sidste selskab i rækken af sager, og her er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Bagmandspolitiet endt med ikke at rejse tiltale.

Selskabet var ellers tiltalt for at have aftalt priser mindst 20 gange, men "selskabet har medvirket til afsløringen af flere ulovlige forhold blandt byggeselskaber i Storkøbenhavn, og dermed opfyldt kriterierne for tiltalefrafald."

- Karteller er alvorlig økonomisk kriminalitet, der i dag kan straffes med både fængsel og høje bøder, skriver Jakob Hald.

- Alle virksomheder skal holde sig langt væk fra karteller, men er en virksomhed kommet på den forkerte side af stregen, så er en ansøgning om straflempelse den rigtige vej ud af kartellet.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver, at de involverede selskaber havde koordineret priser for byggeprojekter med en samlet værdi på 400-500 millioner kroner.

Et enkelt selskab er blevet frifundet. Det var Skou Gruppen med daværende formand for Dansk Byggeri Martin Skou i chefstolen.

Den største bøde er givet til selskabet Elindco Byggefirma, der fik en bøde på 10 millioner kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennislegende stikker til forelsket...
bt.dk
Skype-milliardær sender robotter på...
bt.dk
Prinsesse Josephine med tårer i...
bt.dk
Mystiske rystelser vækker undren på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx