Af - 05/01-14 15:19; Opdateret: 05/01-14 15:36

Dette var piraternes yndlingsfilm i 2013Dette var piraternes yndlingsfilm i 2013

På trods af tjenester som Netflix, er der stadig millioner af mennesker, der downloader film ulovligt. Her er en liste over de mest downloadede film i 2013.

storybild

Det er måske ingen overraskelse, at Hobitten har været den mest downloadede film i 2013. (Billede: Polfoto/Mark Pokorny)

Selvom lovlige betalingstjenester som Netflix er godt i gang med at erobre markederne for digitale film verden over, er der stadig godt gang i illegal download af piratkopierede film.

Her er YouTubes nye kæmpe-satsning
Her er YouTubes nye kæmpe-satsning

Den første film i Hobitten-trilogien er således blevet estimeret til at have været downloadet hele 8,4 millioner gange i løbet af 2013. Quentin Tarantinos nyeste film Django Unchained ligger lige efter med 8,1 millioner, mens nyligt afdøde skuespiller Paul Walkers sidste film, Fast & Furious 6, indtager en tredjeplads med 7,9 millioner.

Grunden til den fortsat store aktivitet af illegal fildeling skal muligvis findes i de månedlange ‘falske’ forsinkelser, filmselskaberne giver film fra de har været i biografen, til de er lovligt tilgængelige online og i butikker. Det antyder siden piracydata.org, som forskere fra George Mason University i USA står bag.

Ingen store overraskelser
Det er Torrentfreak.com, der hvert år udgiver en top ti over downloadede film, og i år er der ikke mange overraskelser at finde. Således er det som regel de film, der sælger bedst, der også bliver downloadet mest.

En enkelt undtagelse på 2013-listen er måske Gangster Squad, der ‘kun’ har indtjent godt en halv milliard kroner - til sammenligning tjente Hobitten ti gange så meget. Derudover bemærker Torrentfreak, at storfilm som The Hunger Games: Catching Fire og Superman-genskabelsen Man Of Steel ikke formåede at nå listen.

Streaming: Alt for mange muligheder
Streaming: Alt for mange muligheder

På TV-fronten har Game Of Thrones været den suverænt mest downloadede serie med estimerede 5,9 millioner downloads, mens Breaking Bad og Walking Dead ligger et stykke efter på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx