Dyne-Larsen rodet ind i sushi-skandale: Får megabødeDyne-Larsen rodet ind i sushi-skandale: Får megabøde

Letz Sushi får bøde på 350.000 kroner for at ansætte illegale kinesiske studerende i deres restauranter. Dynekongen Lars Larsen er med en ejerandel på 50 procent rullet ind i sagen.

storybild

Hvis du har spist Sushi i København, kan den delikate rå fisk rullet i ris meget vel have haft en bismag af illegal arbejdskraft.

Sushi-kæden Letz Sushi, som dynekongen Lars Larsen ejer halvdelen af, fik nemlig i oktober sidste år en bøde på 350.000 kroner for at have brugt illegal arbejdskraft i hele 16 tilfælde fra december 2010 til februar 2013.

Det viser en aktindsigt, som Fagbladet 3F har fået fra Københavns Politi, og som metroxpres har gennemgået.

I 14 tilfælde arbejdede udenlandske studerende – typisk kinesiske – mere end de tilladte 15 timer om ugen, og i to tilfælde var kinesere ansat uden arbejdstilladelse.

Københavns Politi har i flere tilfælde taget udenlandske studerende i at arbejde over 300 timer om måneden i sushibranchen.

Fagbevægelsen frontalangriber Dyne-Larsens sushikæde
Fagbevægelsen frontalangriber Dyne-Larsens sushikæde

Direktør og medejer af Letz Sushi Louise Ertman Baunsgaard skriver i en mail til metroxpress, at hun er uenig i 'politiets vurdering'.

- Vi har valgt at betale bøden, da vi ikke kan dokumentere, at vi har overholdt reglerne, skriver hun og henviser til, at Letz Sushis gamle lønsystem ikke indeholdt oplysninger om, hvornår på måneden medarbejderne var på arbejde.

Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, sidder i bestyrelsen for Letz Sushi Aps. Jysk Holdings pressechef oplyser i en mail til metroxpress, at de er tilfredse med, at Letz Sushi har fået et nyt lønsystem, der kan dokumentere, at reglerne overholdes.

Dyne-Larsen køber dansk butikskæde
Dyne-Larsen køber dansk butikskæde

Afdelingssekretær i 3F Jan Mathisen mener, at Letz Sushi er sluppet for billigt:

- Det virker usandsynligt,at en bøde på 350.000 kroner modsvarer det, Letz Sushi har sparet ved at udnytte kinesere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx