Af - 13/02-14 13:43; Opdateret: 13/02-14 17:44

Gourmet-konge får bøde på 10.000 kronerGourmet-konge får bøde på 10.000 kroner

Gastronomi-imperiet Cofoco får igen drøje hug af fødevarekontrollen for ikke at have styr på fødevaresikkerheden. En chef er blevet fyret.

storybild

Det er restauratøren Torben Klitbo (yderst t.h), der ejer ni forskellige restauranter i kæden Cofoco i København, der er øverst ansvarlig. (Billede: Posselt Lærke / Polfoto)

Så er den gal igen. Det københavnske mad-imperium Cofoco, der jævnligt har fået hård kritik af Fødevarestyrelsens kontrolkorps, har igen fejlet.

Selv om Cofoco tidligere har gjort kunder syge ved ikke at nedkøle maden ordentligt, er der ikke kommet styr på temperaturerne.

Læs også: Københavnske mad-imperier opruster

Den 30. januar i år afslørede fødevarekontrollen, at Cofoco Le Marché på Islands Brygge i København stadig ikke kontrollerede, om maden blev nedkølet hurtigt nok.

Det udløste en bidende sur smiley og en bøde på 10.000 kroner, fordi Cofoco heller ikke ved de forudgående kontrolbesøg har haft styr på nedkølingen af mad.

Ved fire ud af fire kontrolbesøg har Cofoco-filialen fået kritik – hver gang for temperatur-rod.

Cofoco har har tidligere gjort folk syge – eksempelvis i et sjældent og ulækkert stafylokok-udbrud, der skyldtes lunken mad.

Restaurantkæden har også gentagne gange gjort selskaber syge med virus-inficerede østers, ligesom et storkøkken har været så snavset, at det kostede en bøde på 15.000 kroner.

»Vi er enormt kede af den pågældende sag, at vi i den afdeling har ikke været dygtige nok, og vi gør fortsat alt hvad vi kan for at imødekomme gældende love og regler fremover,« lover Cofocos Driftsdirektør Pernille Glad i et skriftligt svar til metroxpress.

Hun oplyser, at butikschef en på Cofoco Le Marché på Islands Brygge er blevet fyret på grund af den gentagne kritik af rod med temperaturerne.

Hun lover, at der bliver rettet op på fejlene, og hun bedyrer, at fødevaresikkerheden ikke har været i spil.

Læs også: Cocktailfeberen raser i København

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Isabella sad fanget i klasselokale...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Gravid politiker sender Nye...
bt.dk
Så er det afgjort: Vinder guld for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx