Af - 01/05-14 14:06; Opdateret: 01/05-14 14:21

Mystisk maskine befrier dig fra iPhoneMystisk maskine befrier dig fra iPhone

Selv om smartphone-rivalerne Samsung og Apple ikke kan lide det, har Telenor købt nogle maskiner, som kopierer indhold fra Galaxy- til iPhone-telefonerne, og omvendt.

storybild

(Billede: PR)

Millioner af danskere ejer en smartphone; typisk enten en iPhone fra Apple eller en Galaxy-model fra den agressive ærkerival Samsung.

Og smartphone-giganterne gør sig store anstrengelser for at kunderne ikke skifter telefoner ud med konkurrentens.

Shitstorm blæser Telenor på plads
Shitstorm blæser Telenor på plads

For en tid hvor meget er teknisk muligt, har de gjort det næsten håbløst for sagesløse forbrugere af flytte 'livsvigtige' informationer som 'kontakter' og billeder fra Iphone til en Galaxy og omvendt.

Dermed bliver folk ufrivilligt loyale og låst til et varemærke, men her kommer teleselskabet Telenor så ind i billedet som en slags Kirsten Giftekniv.

Her er 200 megabyte data gratis hver måned
Her er 200 megabyte data gratis hver måned

I nogle bestræbelser på at blive et mere kundevenligt selskab har Telenor til foreløbigt 29 af sine butikker købt nogle klodsede Cellebrite-maskiner, som minder om overdimensionerede portable dvd-afspillere fra begyndelsen af nullerne.

Metroxpress fik torsdag demonstreret, hvorledes maskinen på få sekunder flyttede alle de vigtigste data fra en Iphone til en android-telefon. Begge var forbundet til maskinen via ledninger.

Telenor lover gratis iPhones ved smadret glas
Telenor lover gratis iPhones ved smadret glas

Maskinellet markerer en ny strategi fra Telenor, som foruden døgnåben telefonisk kundeservice lover, at butikspersonalet fremover er knap så fokuseret på at opnå provision via salg, men mere på at hjælpe folk med at få deres smartphones til at virke med e-mails og så videre.

Fra midten af juli der være Cellebrite-maskiner i alle 63 Telenor-butikker, men ikke i de små Telenor-afdelinger i Føtex og Bilka.

Ni brutale sandheder om de danske teleselskaber
Ni brutale sandheder om de danske teleselskaber

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung kvinde voldtaget: Selfie fik...
bt.dk
Sigtelse: Mor voldtog fireårig søn 20...
bt.dk
Fleggaard købte kendt...
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx