Af - 02/05-16 14:38; Opdateret: 02/05-16 14:50

Her skal elever stadig til håndskrevne eksamenerHer skal elever stadig til håndskrevne eksamener

Mange steder er håndskrevne eksamener afskaffet, men der er stadig videregående uddannelser, hvor den klassiske eksamensform tages i brug.

Bildstrecke im Grossformat »

Digitaliseringen vinder større og større indpas på de videregående uddannelser, men alligevel er der stadig universiteter, hvor de studerende skal skrive og aflevere i hånden.

Sådan vil regeringen straffe snyd i gymnasiet
Sådan vil regeringen straffe snyd i gymnasiet

Et af stederne, hvor eleverne fortsat skal kradse deres eksamenssvar ned med blyant eller kuglepen, er tandlægeuddannelsen ved Aarhus Universitet. Her kan de håndskrevne eksamener være en decideret begrænsning for eksamensresultatet, mener en studerende, som metroxpress har været i kontakt med.

Der går dog ikke længe, inden de fleste håndskrevne eksamener bliver gjort digitale, fortæller Terkel Sigh, Aarhus Universitets afsnitsleder for undervisnings- og eksamensadministration ved Health, som tandlægeuddannelsen hører under.

- Nogle prøver er ikke mulige at digitalisere. Det afhænger af, hvad vi vil teste dem i. Men vi er ved at udrulle digital eksamen, og planen er, at alle de eksamener, hvor det giver mening, bliver lavet digitale fra vinter, siger han.

Interesserer du dig for uddannelse, og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Han fortæller, at når digitaliseringen ikke er sket tidligere, skyldes det, at man ville være sikker på at vælge en holdbar løsning.

- Vi vil gerne være helt sikre på, at vi vælger den rigtige løsning. Og så er det et spørgsmål om, hvor langt universitetet er med. Nogle udfordringer er mere komplekse end andre, når det kommer til digitalisering, siger han.

Også på Københavns Universitet findes håndskrevne eksamener stadig i et mindre omfang, oplyser universitetet til metroxpress.LÆS OGSÅ: Studerende om vækst i 12-taller: Vi er blevet dygtigere

LÆS OGSÅ: Fjernundervisning storhitter blandt studerende

LÆS OGSÅ: Ny Matrix-teknik kan hjælpe dig til eksamen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx