Af - 21/01-14 08:11

Sæt dig grundigt ind i adgangskraveneSæt dig grundigt ind i adgangskravene

Det er en god idé allerede nu at sætte sig grundigt ind i, hvordan du får adgang til din ønskede uddannelse. For der er et par ting, du især skal være opmærksom på.

storybild

Hvis du ikke opfylder kravene til drømmestudiet, er der heldigvis et par ting, du kan gøre. Så undersøg det allerede nu. (Billede: Polfoto)

Når du skal finde ud af, om du kan komme ind på drømmestudiet, er hjemmesiden ug.dk din bedste ven. Og det er vigtigt at tjekke, om du kan sætte et flueben ud for hvert fag, der kræves. Nogle af fagene får flere uddannelsessøgende til at spærre øjnene op.

Nogle universitetsuddannelser kræver for eksempel et andet fremmedsprog end engelsk, mens sundshedsvidenskabelige uddannelser typisk kræver naturvidenskabelige fag.

Derfor råder Per Larsen, der er centerleder hos Studievalg Sjælland, folk til først og fremmest at tjekke, om de har de påkrævede fag. Ellers er der kun en vej at gå.

- Så må de i gang med at supplere det fag eller delene af faget, der mangler. For hvis de ikke opfylder adgangskravene, kommer de ikke ind.

Du kan i visse tilfælde opnå dispensation for det andet fremmedsprog, hvis du har haft et længere uddannelsesophold eller lignende. Suppleringskurserne kan tages over enten et halvt eller helt år eller tages som et turbokursus eksempelvis i løbet af sommeren.

Hvis gennemsnittet er den største barriere for at komme ind, råder uddannelsesvejlederen kommende ansøgere til at søge geografisk bredt:

- Man har hele landet til sin rådighed, og større er Danmark ikke. Hvis man læser sin bachelor et sted, kan man jo stadig tage overbygningen et andet sted. I de mindre byer er der samtidig et stort fokus på og opbakning om de lokale uddannelsessteder, så det kan sagtens have sine fordele at læse her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx