Af - 29/01-14 11:09; Opdateret: 29/01-14 12:50

Nordea skal spare milliarder: Sådan kommer kunderne til at mærke detNordea skal spare milliarder: Sådan kommer kunderne til at mærke det

Nordeas kunder kommer til at mærke besparelserne i form af lukkede filialer, mener ekspert.

storybild

(Billede: Polfoto)

I forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet her til morgen meldte Nordea ud, at banken skulle til at spare dobbelt så meget som hidtil planlagt.

Omkostningerne i Danmarks anden største bank skulle ned med 5 procent - eller 6,7 milliarder om man vil.

Besparelserne kommer derfor til at mærkes for de mange tusinde Nordea-kunder, vurderer bankekspert og direktør i Mybanker, John Norden til mx.dk.

- Kunderne vil på sigt opleve, at nogle af de bankfilialer, som Nordea ikke lukrerer på, bliver lukket. De er de banker, hvor kundeadfærden ikke svarer til omkostningerne, siger han.

Besparelserne kommer derfor til at koste arbejdspladser.

- De kan ikke lave en 5 procents reduktion, uden der sker en reduktion af medarbejderne. Og det ligner fyringer, da besparelserne ikke kun kan gøres med naturlig afgang, siger han.

Hos Finansforbundet, der er utilfredse med Nordea, frygter man også for massefyrringer.

Selvom John Norden primært forventer, at der vil blive tale om fyringer, så frygter han også, at der kan komme øgede gebyrer i fremtiden.

- Det er klart, at jeg hæfter mig ved, at Nordea har sagt, at det skulle være gebyrfrit at have en konto, men når man ser på alle de andre banker, der har indført det, og når man skal spare omkostninger, så vil det måske være der, de kigger.

Selvom Nordea skal spare, så betyder det dog ikke, at bestyrelsen ikke skal have en lille lønforhøjelse.

Nordea er derudover meget upræcise i deres udmeldinger om hvordan besparelserne vil foregå, og det er en bevidst strategi, mener John norden.

- De har lært, at det at lukke filialer for hurtigt skaber ikke glæde i det store samfund. Bare se på Danske Bank, siger han.

LÆS OGSÅ: Nordea fik 30.000 nye kunder i 2013

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx