Af Ritzau - 10/05-16 08:15; Opdateret: 10/05-16 08:27

Pandora lagde en tredjedel på salget i første kvartalPandora lagde en tredjedel på salget i første kvartal

Smykkekæden Pandora har haft en fremragende start på året, hvor resultaterne er steget voldsomt.

storybild

Pandora har solgt solidt i første kvartal og forventer nu, at sælge for mindst 20 milliarder kroner i år. (Billede: Free/Pandora)

Smykkekæden Pandora fortsatte sin markante fremgang i de første tre måneder af 2016, hvor selskabet kunne mere end tredoble sit resultat og lægge en tredjedel oven i omsætningen.

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort via fondsbørsen.

- Vi har fået en rigtig god start på året med tocifrede vækstrater i såvel alle de geografiske regioner som i alle produktkategorier, skriver administrerende direktør Anders Colding Friis i regnskabet.

Omsætningen steg med voldsomme 34 procent til 4,7 milliarder kroner. Endnu voldsommere er det gået for nettoresultatet, der er mangedoblet til 1,3 milliarder kroner fra 0,4 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Ifølge Ritzau Finans ventede finansmarkedet en fremgang til 4,3 milliarder kroner på omsætningen og et resultat på 1,2 milliarder kroner.

Mens salget i Nord- og Sydamerika med en stigning på 13 procent holdt sig inden for, hvad der var forventet, er salget i Europa og Asien og Stillehavsområdet gået langt hurtigere.

Salget i Europa, den såkaldte EMEA-region, steg med 47 procent, mens salget i Asien og Stillehavsområdet steg med markante 58 procent.

- Omsætningsfremgangen var drevet af vækst i vores eksisterende butikker, særligt i EMEA og Asien og Stillehavsområdet, samt fortsat udvidelse af netværket af konceptbutikker i alle regionerne, skriver Anders Colding Friis.

Den solide udvikling får Pandora til at love sine aktionærer, at det vil gå endnu bedre end tidligere forventet i 2016.

Selskabet øger sin forventning til omsætningen til over 20 milliarder kroner mod tidligere over 19 milliarder kroner. Samtidig forventes driftsmarginen, den del af omsætningen, der bliver til driftsoverskud, at lande på 38 procent mod tidligere forventet 37 procent.

I 2015 solgte Pandora smykker for 16,7 milliarder kroner og fik et nettoresultat på 3,7 milliarder kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Køb med hjertet uden at miste...
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx