Af - 06/05-15 08:00; Opdateret: 19/05-15 18:34

Jakkesæt og aktiesnak er en del af hverdagen på IBJakkesæt og aktiesnak er en del af hverdagen på IB

Fordoms-stafetten er på sin tur gennem landets uddannelser nået til International Business på Copenhagen Business School.

storybild

21-årige Daniel Ledin går på fjerde semester af International Business på CBS. (Billede: Lasse Bak Mejlvang)

Går I alle sammen i jakkesæt hele tiden?
- Et jakkesæt for en IB’er er det samme, som en iltmaske er for en dykker: absolut afgørende for overlevelse. Vi går pænt klædt, fordi det forventes af os. Både til forelæsning, på arbejde og på generalforsamlingerne for de virksomheder, vi investerer i. Selvfølgelig er man åben over for afslappet påklædning, men der er en uskreven regel om, at man går pænt klædt.

Matematiker: Rubiks-terning er så folkeskole
Matematiker: Rubiks-terning er så folkeskole


Læser I i virkeligheden International Business for pengene og prestigen, og ikke fordi I brænder for det?

- IB’ere er ildsjæle af natur, så selvfølgelig brænder vi for studiet. Det er en meget bred og international uddannelse, og jeg tror, at den profil tiltaler mange. Man får et indblik i en masse forskellige fag – alt fra marketing til lidt mere tung finans – og man behøver naturligvis ikke brænde for alle aspekter af uddannelsen. Samtidig tænker jeg, at penge, prestige og anerkendelse er noget, der ligger dybt i menneskets natur at stræbe efter. Så jeg tror også, at penge og prestige er en motivationsfaktor for mange. Men hvis man ikke brændte for business generelt, ville man ikke læse på IB. Så ville man måske stå i et tombolatelt ude på RUC og brokke sig i kor over, hvor kyniske og griske CBS’ere er.

Der er tid til fordybelse og gruppedannelse
Der er tid til fordybelse og gruppedannelse

Er det et studium fyldt med popdrenge og -tøser, hvor det i forhold til mange andre videregående uddannelser ikke er den kulturelle dimension, der betyder så meget på studiet?
- Jeg vil sige, at vi også er kulturelle. Aktie- og champagnekulturen lever i bedste velgående. Desuden kan vi godt lide at lytte til deep house og køre i BMW’er. Det er vel også kultur. Nej, fredag aften er der nogle, der sidder ved deres computer og trader hele natten, mens der også er mange, der tager på ZEN, køber bord og flasker og leger kongerne af verden. Til daglig snakker vi selvfølgelig om almindelige ting som fodbold, men man taler også tit om virksomheder. Det ligger naturligt for vores studium. Og noget, der også fylder meget i snakken blandt IB’ere, er studiejob – både inden for banking og consulting – samt hvordan man hurtigst får kravlet helt op i toppen af karrierestigen.

Hvem sender du stafetten videre til?
- Samf.bas. på RUC. For det første har jeg en fordom om, at alle RUC’ere helst ville have læst på CBS eller KU, men simpelthen ikke kunne komme ind og derfor valgte RUC. Dernæst at alle derude regner med enten at arbejde på kommunebiblioteket eller være på understøttelse efter deres uddannelse. Den sidste fordom handler om snobrødskulturen på RUC, som man hører så meget om. Jeg går ud fra, at alle RUC’ere ved, hvor meget hvedemel der skal bruges til et kilo snobrødsdej.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har kæmpet i timevis: 50 mand har...
bt.dk
Fortryder intet trods kæmpeklaps i...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Åh nej, nu bliver det endnu værre:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx