Af Lasse Cato - 19/08-15 09:59; Opdateret: 19/08-15 13:12

De slap ind på landets sværeste uddannelseDe slap ind på landets sværeste uddannelse

Endnu en gang vinder International Business på CBS titlen som den uddannelse, der kræver det højeste gennemsnit.

Bildstrecke im Grossformat »

International Business på Copenhagen Business School er igen i år det danske studium, der kræver det højeste gennemsnit for at komme ind. Vi har talt med fire af de nye studerende på uddannelsen.

Over halvdelen af de danske studerende er stressede
Over halvdelen af de danske studerende er stressede

Jacob og Astrid

Jacob Forsberg Adolfsen, 19 år, 13,1 i snit

Hvad har du lavet før?

- Jeg kommer direkte fra handelsgymnasiet i Hillerød.

Hvorfor IB?

- Den primære grund er, at der er mange internationale studerende her, og det er fedt, synes jeg. Det andet er, at uddannelsen er på engelsk, og den sidste af de vigtige medvirkende faktorer er, at ens medstuderende også har et højt ambitionsniveau.«

Hvordan har du fået gennemsnittet til at komme ind på IB?

- Det har været noget med at være tilstedeværende i alle timer i stedet for at være fraværende nogle gange. Og sætte en time ekstra af til afleveringer i forhold til de andre.

Hvad laver dine forældre?

- Min far arbejder i nonfood-delen i Coop, og min mor arbejder i Zeiss. Jeg har måske fået lidt inspiration fra min far i valget af uddannelse.

Astrid Oleander Iversen, 19 år, 12,3 i snit

Hvad har du lavet før?

- Jeg var tre år på Frederiksborg Gymnasium, og så har jeg brugt et år på at arbejde og rejse.

Hvorfor IB?

- Jeg har været i tvivl om, hvad jeg skulle vælge, fordi jeg kan lide mange forskellige ting, og her er der rigtig mange muligheder, da det er en relativt almen uddannelse. Og så ville jeg gerne have en uddannelse, der er helt engelsksproget, så jeg kan forbedre mit engelsk. I og med at vi lever i en globaliseret verden, synes jeg, at det er lidt åndssvagt at studere på dansk.

Hvad har du ofret for at komme hertil?

- Lidt søvn, men jeg er faktisk glad for, at jeg ikke gik mere op i skolen. Jeg var lige på vippen med mit gennemsnit og ikke helt sikker på, at jeg kunne komme ind her. Men jeg har haft et godt socialliv, så jeg synes ikke, at jeg har ofret så meget.

Flere og dygtigere unge vil være lærere
Flere og dygtigere unge vil være lærere

Nicolaj og Monica

Nicolaj Nielsen, 21 år, 12,5 i snit

Hvad har du lavet før?

- Jeg har været ude at rejse i halvandet år for at lave frivilligt humanitært arbejde, og før det gik jeg på HHX i Hillerød.

Hvorfor IB?

- Jeg var til åbent hus herude og syntes, at miljøet på CBS virker, som om alle gerne vil det, de laver. Og så synes jeg, det er fedt med et internationalt fokus. Business-delen har også altid interesseret mig, så det var lige til højrebenet.

Hvad laver dine forældre?

- Min far er filialdirektør i Nordea, og min mor er jobkonsulent i Krifa. Der er selvfølgelig kommet noget inspiration fra far, men han har sagt, at jeg bare skal tage det, jeg synes, er spændende. Men vi holder da Børsen og Berlingske derhjemme, og vi sidder og diskuterer lidt og sådan noget. Og Politiken bliver brugt til at tænde brænde op med, haha.

Monica Havskov Nielsen, 20 år, 12,1 i snit (kvote 2)

Hvad har du lavet før?

- Jeg har gået på Silkeborg Business College HHX på linjen Global Business. Så har jeg haft et sabbatår, hvor jeg har arbejdet fuld tid og rejst en del.

Hvorfor IB?

- Uddannelsen er meget bred, og så er den engelsksproget og giver et internationalt ‘mindset’. Jeg har været meget ude at rejse, så jeg elsker det internationale miljø, og ud over det kan jeg godt lide at bestemme, så det er også godt i forhold til at få noget lederskab.

Tog du Silkeborg Business College for at komme ind på IB?

- Ja! Jeg har altid været meget målrettet og vidst, at det skulle være CBS – at det skulle være IB, fandt jeg ud af hen ad vejen. Og det er 100 procent det rigtige. Jeg kommer fra en iværksætterfamilie, så jeg er altid blevet pacet rimelig meget til at skulle opnå noget. Selvfølgelig af egen fri vilje.

Han har søgt ind på den uddannelse, der har fået færrest ansøgere i år
Han har søgt ind på den uddannelse, der har fået færrest ansøgere i år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx