Af - 30/07-15 15:00

5 succeser: Droppede skolen og skabte deres egen karriere5 succeser: Droppede skolen og skabte deres egen karriere

Der er håb for de unge, som ikke kom ind på drømmeuddannelsen: Der er andre veje til succes i arbejdslivet.

Bildstrecke im Grossformat »
Danmarks nok mest succesfulde komiker Anders Matthesen er selvlært, og har alligevel formået at markere sig som både stand-upper, skuespiller, instruktør og *ahem* rapper. - Jeg tog HF fra Vallensbæk. Jeg har ikke haft tid derefter til at tage en uddannelse, siger han til hjemmesiden duckpowernews.dk. Pakistanskfødte Mudassar Iqbal var skoletræt efter at have gennemført 9. klasse, og blev derfor ungarbejder i et transportfirma. Derefter gik det slag i slag, og i 2013 havde han startet sit eget rengøringsfirma og ført det til en omsætning på 30 mio. kr om året i en alder af bare 36 år. Iværksætteren Morten Strunge er endnu ikke fyldt 30 år, men har allerede oplevet at sælge et firma for 300 millioner kroner. Det skete, da han i 2011 solgte sit teleselskab Onfone til TDC. I dag er han direktør for mobifo.com, som sælger e-bogstjenester. Han har opnået sin succes uden nogen videregående uddannelse. Hr. Møller var kendt som Danmarks rigeste mand indtil sin død i 2012. Han stoppede sin skolegang efter sin realeksamen og kom i stedet i lære i først et rederi og siden forældrenes A.P. Møller-koncern. Hvad han manglede i akademisk viden gjorde han godt for med arbejdserfaring og arbejdsmoral, og han får en stor del af æren for, at A.P. Møller-Mærsk i dag er en gigantisk koncern af international kaliber. Har du set 'Kærlighed ved første hik' eller læst 'Kadavermarch'? Så er du bekendt med Dennis Jürgensens arbejde. Hans bøger er højt elsket af både børn og voksne, og ifølge ved 90 procent af unge mellem 12 og 18 år, hvem han er. Dennis Jürgensen er selvlært forfatter, og sagde farvel til uddannelses-systemet efter folkeskolen.

Hvis du hører til dem, som drømmer om succes og penge, men ikke klarede cuttet til den videregående uddannelse, er der ingen grund til at gå ned med flaget.

For det første er der håb endnu for de 23.000 ansøgere, der torsdag ikke er kommet ind på nogen af de videregående uddannelser, de har søgt.

Studerende: Studietal er udtryk for spareøvelse
Studerende: Studietal er udtryk for spareøvelse

- Man kan overveje, om man vil kunne finde den samme motivation i andre muligheder, der måske giver lignende karrieremuligheder. Hvis man for eksempel har fået afslag på medicinstudiet, så kan man jo overveje, hvorfor det var det studie, man søgte, siger Per Krabbe Mølgaard, centerleder ved Studievalg Sydjylland, til Ritzau.

LISTE: Disse studier har stadig ledige pladser
LISTE: Disse studier har stadig ledige pladser

- Det kan være, at man gerne vil gøre en forskel for andre mennesker, og så kan man jo begynde at kigge på, om der er andre uddannelser, der giver nogle af de samme muligheder, siger han.

Man kan også søge mod landets mindre byer. Og Per Krabbe Mølgaards erfaring er, at ganske mange er villige til at tænke alternativt i anden omgang.

TOP 5: De MEST og MINDST søgte studier
TOP 5: De MEST og MINDST søgte studier

Desuden er der også den mulighed, at man dropper uddannelsen, og forfølger drømmen som selvstændig. Der er masser af eksempler på, at selvstændige uden uddannelse har fået enorm succes, og vi har samlet fem af de mest kendte i galleriet over artiklen.

LÆS OGSÅ: Godt nyt for arbejdsmarkedet – ansøgertallet for it-uddannelserne er steget i år

LÆS OGSÅ: Ny rekord: Så mange har søgt ind på videregående uddannelser

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx