Af - 21/01-15 18:48; Opdateret: 30/01-15 13:48

Det er allerede tid til at søge legaterDet er allerede tid til at søge legater

Skal du på udveksling til sommer, bør du allerede begynde at søge legater nu, fortæller ekspert.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Jessica Hill)

For udlændinge kommer det ofte som et chok, at danskere ikke blot får gratis uddannelse, men faktisk får penge for at gå i skole. Omvendt kan det være overraskende for os danskere, hvor dyrt det er at studere i udlandet. Derfor kan der være behov for at søge om lidt ekstra penge i form af legater.

Selv om du først skal på udveksling efter sommerferien, kan det være en god idé at begynde søgningen om legater allerede nu, fortæller Jonas Munk, der har været med til at starte hjemmesiden Legatbogen.dk.
- Jeg ville nok gå i gang fire-fem måneder før, jeg skal af sted. Så kan man stadig nå at søge langt de fleste legater og bruge et par uger på sine ansøgninger.

Internettet griner af danskernes 'problemer'
Internettet griner af danskernes 'problemer'

Jonas Munk er 23 år, studerer på CBS og har selv været på udveksling et semester i Californien. Til det ophold fik han omkring 20.000 kroner i legater. Den unge studerende har sammen med den professionelle fundraiser David Decker startet hjemmesiden Legatbogen.dk, hvor det er muligt at få en individuel liste for, hvilke legater der kan være relevante at søge.

Jonas skabte en million-forretning, mens han var på SU
Jonas skabte en million-forretning, mens han var på SU

De to samarbejdspartnere har lavet hjemmesiden, da de har oplevet, at en af de mest normale faldgruber i legatsøgning er, at man kommer til at søge legater, hvor man ikke opfylder forhåndskravene. På den måde spilder man tid, der kunne være brugt på at søge de rigtige legater.

- Hvis man falder uden for profilen på legatet, vil man som oftest blive sorteret fra på forhånd, så det er spild af tid at søge alt for bredt,« siger Jonas Munk.

Når man har fundet de rette legater at søge, gælder det om at samle alle de nødvendige ting til ansøgningen. Der er ofte både krav om papirer fra uddannelsesstedet, anbefalinger og en motiveret ansøgning. Og ansøgningen må gerne være lidt stor i slaget, fortæller Legatbogen.dk-grundlæggeren.

- Selvfølgelig skal der være en klar struktur, og du skal fortælle om dine personlige visioner, men du må gerne smøre lidt tykt på. Vendinger om, hvordan ens uddannelse kan bidrage til Danmarks økonomi på længere sigt, er for eksempel en rigtig god idé at bruge, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx