Af - 04/02-14 08:32; Opdateret: 27/02-14 11:22

Fordomsstafetten: Der er portvin i baglokaletFordomsstafetten: Der er portvin i baglokalet

Fordomsstafetten er på sin tur gennem uddannelser nået til teologi på Københavns Universitet.

storybild

23-årige Tue Ravn læser teologi på Københavns Universitet. Der er ingen altervin til fredagsbaren, men hvis man er heldig, kan der skaffes portvin. (Billede: Privatfoto)

Er kildehenvisninger egentlig relevante i forhold til Biblen? Er der altervin til fredagsbaren? Og er der overhovedet fredagsbar? Tue Ravn svarer igen på CBS Prank Labs fordomme om ‘det mest støvede studie i København’.

På CBS undrer de sig over, det kan tage tre år at læse Biblen, men de beundrer den markante besparelse på bogbudgettet. Hvad bruger I egentlig tiden på?

- Først og fremmest skal man være en yderst dygtig teologistuderende for at nå at læse Biblen på tre år. For det andet læser man ikke Biblen fra ende til anden. Det, vi egentlig bruger vores tid på, er at studere den måde, Biblen er blevet læst og brugt på. Studiet består af tre dele: Den første er historiske studier, på den anden lærer vi at læse græsk, hebraisk og latin, og på den tredje gælder det filosofi. Det er her, vi lærer, hvad vi skal sige til familiemiddagen eller på baren klokken tre, når vi bliver spurgt, hvordan Gud er tre og ikke en, eller hvordan Jesus kan være både menneske og gud.

Hvad gør I med kildehenvisninger? Er de overhovedet relevante, når teksterne ikke ligefrem er videnskabelige?

- At spørge, om teologer bruger kildehenvisninger, svarer til at spørge, om en zebra har striber. Den italienske filosof Giorgio Agamben svarede engang, da han blev spurgt om brugen af kildehenvisninger, at de kun tjente to formål: at vise mængden af litteratur, man har læst, samt at takke sine venner. Og da de fleste teologer er meget venlige og belæste mennesker, kan man med stor sikkerhed sige, at vi gør meget brug af kildehenvisninger.

Selv om Jesus gjorde vand til vin, er det ikke ligefrem en løssluppen alkoholkultur, man forbinder med religioner. Har I fredagsbar? Og er der altervin i hanen?

- Faktisk er Det Teologiske Fakultet i København den stolte ejer af Danmarks muligvis bedste studenterdrevne bar: den sagnomspundne Teobar. Der er desværre ikke altervin i hanerne, og det har jeg beklaget mig over, men heldigvis kan man, hvis man er heldig, få bartenderne til at hente en flaske port i baglokalet.

Hvem sender du stafetten videre til?

- Sociologi på Center for Sundhed og Samfund. Det er jo et velkendt faktum, at studiet er formet af teoretikere fra det tidligere USSR, der fik asyl på diverse sociologiske institutter rundt om i verden efter murens fald. Men er det muligt at bedrive sociologi uden at beskrive mennesket som presset frem af sit miljø mod højere klasser? Det er studiet af menneskelig adfærd primært i dens mere konforme fremtræden, men rygtet vil vide, at de mest konforme af alle mennesker faktisk er sociologer. Hvorfor? Og sidder I i virkeligheden bare derhjemme og ser Paradise Hotel med en teoribog i hånden?

LÆS OGSÅ: Pigerne kan umuligt være kede af det

LÆS OGSÅ: Fordomsstafetten: Lykkeligt lønsomme sammentræf

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Tjek op på dit boliglån og spar...
bt.dk
Michael Laudrup så Wozniacki spille:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx