Af - 20/05-14 06:30

Tænd for computeren – nu skal der snart søges gennem kvote 1Tænd for computeren – nu skal der snart søges gennem kvote 1

Både inspiration til uddannelsesvalg og selve ansøgningen kan klares via computeren.

storybild

Foto: Lasse Bak Mejlvang

Den 5. juli klokken 12. Hvis du har planer om at søge ind på en videregående uddannelse i år, er det tidspunkt rigtig godt at huske på. Det er nemlig ansøgningsfristen for kvote 1-ansøgninger. Ansøgere skal bruge hjemmesiden Optagelse.dk, hvor de via NemID kan gennemføre processen.
»Er du blevet student efter 2004, ligger dit eksamensbevis på Optagelse.dk. Er du blevet student før 2004, skal du bare scanne dit eksamensbevis og uploade det som pdf til siden,« siger Ron Amir, der er vejleder ved Studievalg København.

Han henviser til uddannelsesportalen Ug.dk, hvis man har behov for inspiration til, hvilket studium man vil søge ind på. På denne hjemmeside er der nemlig både information om hver enkelt uddannelse og hjælp til at finde studier, man måske ikke havde tænkt på i forvejen:
»På Ug.dk kan man klikke sig ind på noget, der hedder Studievælgeren. Det er et godt værktøj til at få inspiration til, hvad man kan blive inden for forskellige områder, hvis man ikke er afklaret med, hvilke uddannelser man vil søge.«

På Ug.dk kan man desuden finde en artikel om den koordinerede tilmelding (KOT), der har til formål at gennemgå alle regler og spørgsmål, man kan støde på i ansøgningsprocessen.
Det er muligt at ansøge på Optagelse.dk allerede nu. De, der bliver studenter i år, kan godt logge ind på hjemmesiden nu, men Ron Amir understreger, at de skal vente med at søge, til de er blevet studenter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Stor bekymring om lønfidus i Danmark:...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx