Af Ritzau - 04/05-16 17:16; Opdateret: 04/05-16 17:53

Presset Mærsk lukker børsdagen med aktiestigningPresset Mærsk lukker børsdagen med aktiestigning

På trods af styrtdyk i olie- og rederigigantens regnskabsresultat stiger Mærsk-aktien.

storybild

A.P. Møller-Mærsks værdi steg med 11,6 milliarder kroner i løbet af onsdagen, hvor værdien for aktierne samlet set endte i 195,9 milliarder kroner mod 184,3 milliarder tirsdag ved børslukningen. (Billede: Free/Colourbox)

A. P. Møller-Mærsks B-aktie lukkede onsdag på fondsbørsen i København med en stigning på 6,4 procent til 9255 kroner efter regnskabet for 1. kvartal. A-aktien steg 5,7 procent til 8935 kroner.

Det svarer til, at A.P. Møller-Mærsks værdi steg med 11,6 milliarder kroner i løbet af onsdagen, hvor værdien for aktierne samlet set endte i 195,9 milliarder kroner mod 184,3 milliarder ved børslukningen tirsdag.

Stigningerne sker på trods af, at olie- og rederigigantens regnskab for 1. kvartal viste et styrtdyk i resultatet, men selskabet leverede alligevel bedre resultater end ventet blandt analytikerne.

Bundlinjen viste et overskud på 224 millioner dollar efter skat - her var der ventet 95 millioner dollar ifølge Ritzau Estimates' indsamlede estimater, som dog svingede meget.

Det var dog uanset et stort fald fra 1,6 milliarder i overskud i 1. kvartal sidste år.

Kvartalsregnskabet understregede desuden, at markedsvilkårene er hårde for selskabet, men Mærsk har samtidig formået at holde omkostningerne nede.

Investorerne belønner netop, at ledelsen har skåret ned på omkostningerne og dermed er mindre afhængig af udviklingen i olie- og fragtpriser, vurderer chefaktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand.

- På trods af lav oliepris og meget lave fragtrater kommer Mærsk lidt bedre ud af kvartalet end ventet. Aktiemarkedet reagerer på forventninger, og derfor stiger aktien, siger Michael Friis Jørgensen.

- Ledelsen har igennem en lang periode været tvunget til at hamre omkostningerne ned, og det lykkes de med i endnu et kvartal. Det, som ikke er styret af verdensmarkedets priser på containerfragt og olie, leverer de på, siger analytikeren.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To teenagepiger havde billet til...
bt.dk
Tennisstjernen Williams: Jeg var tæt...
bt.dk
Fona-ejer trak millioner ud inden...
bt.dk
Simpelthen fantastiske Simple Minds:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx