Af - 24/09-16 12:43

Praktik i udlandet? Bliv klogere på hvordanPraktik i udlandet? Bliv klogere på hvordan

Har du en drøm om at komme i praktik i udlandet, men er i tvivl om hvordan du realiserer den? Så er der måske hjælp at hente de kommende dage.

storybild

Daniel Branislav Christensen overvejer at tage et semester på Columbia University (Billede: Frit Forum)

I mandags startede EDU days, som er en række messer om studieophold og praktik i udlandet.

Daniel Branislav Christensen, der til daglig studerer Internationale Studier på Roskilde Universitet, mødte op til messen i København for at blive klogere på emnet.

- EDU messen gav på meget professionelt vis en general indføring i muligheden for at tage et udenlandsk studie- og/eller praktik ophold, fortæller den 24-årige studerende til Metroxpress.

I dag finder messen sted Aarhus og i morgen rykker den til Aalborg.

Hvis du tropper op til et af arrangementerne kan du blandt andet forvente en række oplæg, hvori ansøgningsprocessen og finansieringskilderne til et udlandsophold bliver gennemgået.

- Det hjalp til at forstå, hvad der kræves af den studerende for at komme på et Study Abroad program, mener 24-årige Daniel.

Antallet af danske studerende, der vælger et ophold i udlandet, er i perioden fra 2010 til 2015 steget fra 6.000 til 11.600 personer. Dette er en stigning på 93 pct.

Direktøren for EDU Internationale Universitetsstudier Palle Steen Christensen synes, at det en god ting, at flere danske studerende rejser ud og opnår stærke erhvervskompetencer.

- Men desværre er antallet af danske studerende der læser et længere ophold, f.eks. et semester i udlandet, let faldende over de seneste tre år. Det skyldes bl.a., at mange studerende har været usikre pga. fremdriftsreformen, som ikke har givet tilstrækkelig fleksibilitet til at få fag godkendt og meritoverført tilbage til Danmark, forklarer direktøren.

Ifølge EDU's interne beregninger, der bygger på tal fra Danmarks Statistik hænger den stigende udvikling sammen med at det er blevet langt mere populært at tage på korte udlandsophold, som varer op til tre måneder.

I 2010 var 1.184 danske studerende på et kort studieophold i udlandet og i 2015 lå tallet på 4.920 personer.

Men hos EDU mener man, at der er håb forude for de studerende, som ønsker at tage et helt semester i udlandet. De forventer nemlig at interessen for de længerevarende studieophold vil stige igen.

- Fremdriftsreformen er nu blevet tilrettet, så der igen er mere fleksibilitet og vi håber, at det atter kan betyde, at et stigende antal studerende kan rejse ud i et helt semester, siger Palle Steen Christensen.

Hvis du gerne vil vide mere om udlandsstipendier, udlandsstudielån og legatsøgning, eller bare gerne vil blive klogere på emnet ligesom Daniel, så finder messerne sted følgende dage:

•Aarhus, 21. september
•Aalborg, 22. september

Du kan finde mere information om arrangementerne på EDU’s hjemmeside eller på dette facebookevent


LÆS OGSÅ: Antallet af lærlinge i praktik er det laveste i seks år

LÆS OGSÅ: Overraskende: Derfor skal du tage et SU-lån uanset hvad

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx