Af Ritzau - 20/05-16 12:09; Opdateret: 20/05-16 12:36

Lauritz.com er klar til at gå på børsen i StockholmLauritz.com er klar til at gå på børsen i Stockholm

Auktionshuset Lauritz.com forventer at blive noteret på børsen i Stockholm i andet kvartal af 2016.

storybild

Lauritz.com er klar en børsnotering for at rejse penge til fortsat ekspansion. Her arkivfoto af grundlægger og bestyrelsesformand Bengt Sundström. (Billede: Free/Lauritz.com)

Auktionshuset Lauritz.com går på børsen Nasdaq First North Premier i Stockholm. Det bekræfter selskabet i en pressemeddelelse.

Børsnoteringen forventes i andet kvartal af 2016, og ifølge det danske auktionshus skal noteringen på den svenske børs sikre fremtidig vækst.

- Børsnoteringen forventes at øge Lauritz.com's finansielle styrke og vil hjælpe med at fremme Lauritz.com's vækststrategi, skriver selskabet i meddelelsen.

TV2 Business oplyste onsdag, at auktionshuset har valgt børsen i Stockholm frem for i København, fordi selskabet er bekymret for lav aktieomsætning blandt de små og mellemstore selskaber på den danske fondsbørs.

Ifølge TV2 Business er der i Sverige tradition blandt de professionelle investorer for at købe aktier i mindre selskaber og ikke kun de helt store.

Virksomhedens grundlægger og bestyrelsesformand Bengt Sundström udtalte i februar i år, at han har ambitioner om, at Lauritz.com skal være størst i verden inden for onlineauktioner.

Lauritz.com startede med onlineauktioner i 1999, hvor omsætningen var på 20 millioner kroner for hele selskabet. I 2014 var omsætningen på godt en milliard kroner.

I 2014 købte auktionshuset markant op, da man købte den førende svenske konkurrent, Stockholms Auktionsverk.

Lauritz.com har i dag en stor onlineforretning og 26 auktionshuse - fordelt med 13 i Danmark, otte i Sverige, tre i Tyskland, et i Norge og et i Belgien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystet Wozniacki: Publikum ønskede...
bt.dk
Mimi Jakobsen: Sømandsboss kaldte mig...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx