Af Ritzau - 07/04-16 11:13

Dansk lampeklenodie kommer styrket ud af ejerskifteDansk lampeklenodie kommer styrket ud af ejerskifte

Det er kun gået fremad for Louis Poulsen, siden kapitalfonden Polaris overtog lampevirksomheden.

storybild

Louis Poulsen har haft gavn af at få en ny ejer. Både omsætning og overskud er øget, siden kapitalfonden Polaris overtog lampeproducenten. (Billede: Polfoto/Thomas Borberg)

Det gav tilsyneladende lampeproducenten Louis Poulsen et tiltrængt skub, da kapitalfonden Polaris i 2014 købte virksomheden af en italiensk koncern.

De økonomiske nøgletal har i hvert fald vist positive tendenser, som blev forstærket med offentliggørelsen af selskabets regnskab for 2015.

Det viser et driftsresultat på 89 millioner kroner mod 62 millioner kroner i 2014, og omsætningen er øget med 10 procent til 716 millioner kroner.

- Udviklingen af nye produkter er accelereret, og vi forbedrede lønsomheden markant i et år med fokus på effektivisering og en række forandringer på de indre linjer.

- Sammen har vi udfordret konventionerne og gentænkt vores måde at gøre tingene på, og det skaber resultater, siger administrerende direktør Christian Engsted i en kommentar.

Louis Poulsen har det forgangne år sendt nye lampeserier på markedet og har samtidig åbnet showrooms i Oslo, London og Los Angeles, ligesom man har forstærket salgsindsatsen over for restaurationsbranchen og detailkæder.

Selskabet forventer i 2016 at øge omsætningen og driftsresultatet. Forventningerne knytter sig blandt andet til det amerikanske marked.

Louis Poulsen har hovedkvarter i København, mens produktionen foregår i Vejen.

Selskabet producerer blandt andet en stribe danske lampeklassikere designet af Poul Henningsen, Arne Jacobsen og Verner Panton.

75 procent af selskabets salg ligger i udlandet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx