Af - 19/09-16 18:03

Verdens første sneaker-akademi besøger Danmark igenVerdens første sneaker-akademi besøger Danmark igen

PENSOLE Footwear Design Academy er en amerikansk sneaker-uddannelse, som blev grundlagt i 2010 af den anerkendte skodesigner D'wayne Edwards. Sidste år afholdte akademiet sin første internationale masterclass kaldet IPENSOLE i Kolding, og de gentager successen igen i år.

storybild

(Billede: Designskolen Kolding)

D’Wayne Edwards begyndte allerede i en alder af 11 år med at tegne sine første tegninger af sneakers.

Som 19-årig blev han med sin ansættelse hos brandet L.A. Gear den yngste professionelle designer i industrien. Det lykkedes ham at få jobbet efter at have brugt godt et halvt år på at sende nye tegninger afsted til virksomheden hver evig eneste dag.

Det fortæller han i et interview med Fast Company i anledning af, at nye designs af elever fra akademiet i USA kommer på markedet.

Træt af at drømme om Yeezy v2 og NMD?
Træt af at drømme om Yeezy v2 og NMD?

Efter en længere karriere som designer hos blandt andet Skechers, Nike og JORDAN, styrer han så i dag sit eget sneaker-akademi, som tilbyder kurser af undervisere, der har arbejdet i nogle af branchens største virksomheder.

Undervisningen bygger på filosofien ’learning by doing’ og giver et indblik alle processerne i fremstillingen af sneakers. Kurserne strækker sig typisk over fire-fem ugers forløb og indeholder nogle lange intense arbejdsdage, der snildt kan komme til at vare op til 14 timer. 

International masterclass afholdes kun i Danmark
Sidste år afholdte PENSOLE Footwear Academy sin første internationale masterclass nogensinde kaldet IPENSOLE. Kurset var i samarbejde med skomærket ECCO og Designskolen Kolding.

Igen i år fortsættes samarbejdet således, at der bliver afholdt en IPENSOLE x ECCO x DSKD 2016 masterclass fra d. 22. september til d. 26 oktober.

Her kan både danske designstuderende og internationale sneaker interesserede se frem til et fem-ugers ’hand-on’ forløb med henblik på at skabe færdige designkoncepter.

Ifølge fagleder for modeafdelingen på Designskolen Kolding, Helle Graabæk, som også er ansvarlig for masterclassen, så afholder man endnu et kursus på baggrund af sidste års erfaringer.

- Vores erfaringer er, at dette samarbejde er mere virkelighedsnært efter at de er kommet indover, forklarer hun.

Billedet er fra sidste års masterclass på Designskolen Kolding. Kurset afholdes primært i samarbejde med skomærket ECCO, og kun derfor år var PENSOLE også med.

Helle Graabæk mener, at grunden til at det kun er i Kolding, at det amerikanske akademi afholder internationale kurser hænger sammen med den måde den danske og amerikanske designfilosofi komplimenterer hinanden.

- Vi kan se at vores studerende er attraktive. Som D’Wayne Edwards siger, så designer man med hovedet i USA, men i Danmark på Kolding Designskole er vi særligt gode til designe med hænderne. Vi er dygtige til materialer og formgivning, fortæller hun.

Designskolen har i flere år samarbejdet tæt med det danske skomærke ECCO og det er kun sidste år at PENSOLE begyndte at komme med i samarbejdet.
Et nyt samarbejde som Graabæk mener åbner op for muligheden for at de danske designstuderende kan få en fod indenfor den amerikanske sko- og beklædningsindustri.

Den tætte relation med PENSOLE har allerede betydet at flere studerende har været på kurser på det amerikanske footwear akademi.

Graabæk ser det generelt som en god ting at de studerende samarbejder med erhvervslivet.

- Vores erfaring er, at jo mere afmystificeret det bliver at samarbejde med virksomhederne, jo nemmere er tilgangen til jobs, og freelancearbejde, siger hun.

Her kan du få gratis øl i dag
Her kan du få gratis øl i dag

Men med det internationale samarbejder kan der også forekomme nogle kulturelle udfordringer.

- Man kan sige at vores måde at angribe undervisningen på i Danmark er meget i øjenhøjde. Vi har ikke et så hierarkisk system, som de har i USA. Der er vi mere flade i vores hierakier. Og vi forventer ikke at man omtaler nogen som sir’, siger hun og forklarer at det er noget som de danske studerende lige skal vænne sig til.

Billedet er fra IPENSOLE x ECCO X DSKD 2015. Kurset afholdes primært i samarbejde med skomærket ECCO, men sidste år var PENSOLE også med.

Alt i alt betragter Helle Graabæk IPENSOLE x ECCO x DSKD konceptet som en win-win situation for parterne.

- Det skaber en interesse hos eleverne om at komme ud til virksomhederne og præge fremtiden. Og virksomhederne er selvfølgelig altid optagede af hvilke studerende der har talent, fortæller hun.


LÆS OGSÅ: 26-årig dansker lever sneaker-drømmen i Amsterdam

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx