Af - 20/05-14 09:48

På CBS bliver hooligansporten spillet af pæne pigerPå CBS bliver hooligansporten spillet af pæne piger

I serien om, hvordan man kan koble fra ved siden af studiet, har metroxpress mødt Pernille Dahl Schrøder, der spiller rugby for Copenhagen Business School.

storybild

Foto: Lasse Bak Mejlvang

‘Godt tacklet,’ råber træneren, idet en af Pernille Dahl Schrøders holdkammerater drøner ind i hende med den ovale bold under armen og hovedet forrest.
Pernille Dahl Schrøder holder en stor pude foran sig, der tager det værste af stødet. Efter tacklingen lægger kvinden med bolden sig ned, og to andre løber hen til hende, bøjer sig over hende og kaster bolden videre til en medspiller, der gentager bevægelsen mod en anden tacklepude.
Der bliver prustet, stønnet og grinet, mens de otte kvindelige rugbyspillere træner.

Holdet er en del af Copenhagen Business Schools sportsprogram, og for Pernille Dahl Schrøder er rugby en måde at finde et sammenhold på studiet, der ellers er svært at finde på handelshøjskolen.
»Det giver rigtig meget socialt. Det sportsprogram, som rugby er en del af, er et af de steder, man kan opsøge det studenterliv, som på grund af CBS’ bygninger ellers ikke findes så meget på skolen,« siger hun.

Pernille Dahl Schrøder har spillet rugby i tre år for CBS’ kvindehold. Til daglig er hun i færd med at gennemføre kandidaten på cand.merc.jur. Med to træninger om ugen og turneringer i ny og næ kræver hendes sport også noget tid. Det er en fordel at spille på et hold, der er direkte tilknyttet Handelshøjskolen, da der er bred forståelse for, hvis nogen melder afbud på grund af eksamener.
»Hvis man gerne vil være en virkelig dygtig rugbyspiller, kommer man nok hurtigere frem andre steder, men hvis man gerne vil være et sted, hvor der er plads til at være studerende, er det klart her, man skal være,« siger Pernille Dahl Schrøder.

Det er dog sjældent, hun aflyser en træning selv. Hun føler nemlig, at det hjælper på koncentrationen, når hun får afløb for noget energi – og at det kan være direkte ubehageligt for hende ikke at få rørt sig i læseperioder:
»I eksamensperioder kan jeg få ondt i nakken, ryggen og hovedet, hvis jeg ikke er stærk nok fysisk, når jeg sidder og læser. Jeg skal bare ud og få løsnet mine muskler.«

På træningsbanen bliver der råbt dessiner på engelsk, mens holdet styrter rundt. Rugby er en noget underudviklet sport i dansk regi, og derfor har holdet traditionelt tiltrukket mange internationale studerende. De udvekslingsstuderende er dog ikke eneste grund til, at træningen ikke primært foregår på dansk. Træneren, Joao Ejarque, kommer nemlig fra Portugal, der er en stor rugbynation. Han har selv spillet fra barnsben. Efter han flyttede til Danmark for at arbejde, er han holdt op med at spille selv, men har påtaget sig ansvaret for CBS’ pigehold. Det er de færreste af spillerne, der bliver i lige så mange sæsoner som Pernille Dahl Schrøder, og ambitionerne bliver også indstillet efter de mange udskiftning. De små ambitioner giver dog en frihed, træneren godt kan lide.
»Nogle gange er det en fordel at træne et hold, der ikke går efter at vinde mesterskabet, fordi det betyder mindre pres på alle involverede,« siger han.

Selv om ambitionerne ikke er til et mesterskab, er det dog ikke et hold af gode tabere, fortæller Pernille Dahl Schrøder. Faktisk mener hun, at det kan være en fordel, at de fleste piger på holdet er karriereorienterede studerende på CBS, da tilgangen til studierne forplanter sig på banen:
»Jeg tror, at du finder piger her, der er meget fokuserede på, hvad de gerne vil, og ikke er bange for at skille sig lidt ud. Jeg synes i det hele taget, at der på CBS er sådan en fremaddrevet kraft, som man godt kan sætte sammen med at spille rugby.«
Kvindeholdets tacklinger er muligvis ikke helt så voldsomme, som man ser det i herre-rugby, men der bliver lagt kræfter i hvert sammenstød på træningsbanen.
Et gammelt ordsprog siger, at fodbold er en gentleman-sport, der bliver spillet af hooliganer, mens rugby er en hooligansport, der bliver spillet af gentlemen. Her bliver hooligansporten også spillet af pæne piger.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
FCK gav ungt talent debut - men siger...
bt.dk
Slukker Palles VM-drøm: Får ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx