Af - 03/04-14 22:30; Opdateret: 03/04-14 22:50

Markus søgte 300 lærepladser uden heldMarkus søgte 300 lærepladser uden held

Håndværksmestre dumper regeringens drøm om håndværkere med studenterhuer. Elever fra politikernes kæledægge-uddannelse er nemlig for dyre for virksomhederne, og det rammer 18-årige Markus.

storybild

Markus Buch Nørgaard har trods flere gratis praktikforløb endnu ikke fået sig en rigtig praktikplads. Mange håndværksmestre afviser ham med henvisning til, at han er en dårlig forretning for virksomheden, fordi han går på en ny elite-håndværksuddannelse, der blot har eksisteret siden 2011.

Da 18-årige Markus Buch Nørgaard fra Snekkersten i Nordsjælland startede på eux i sommeren 2012, fik han at vide, at virksomhederne ville finde ham og de andre eux'ere mere attraktive end andre håndværkerlærlinge.

Det har ikke vist sig at være tilfældet. Tværtimod har han ikke fundet en læreplads – og en række håndværksmestre har specifikt afvist ham fordi han går på eux og dermed er en dårligere forretning for virksomheden end 'almindelige' håndværkselever.

Mestre dropper fremtidens elitehåndværkere: For dyre som lærlinge
Mestre dropper fremtidens elitehåndværkere: For dyre som lærlinge

- De er bange for, at man kommer tilbage til virksomheden efter et langt skoleophold, og så er hænderne skruet forkert på og studenterhuen trykker lidt for meget, siger han.

Markus Buch har efter eget udsagn søgt 300 virksomheder uden held, men giver ikke op. I onsdags var han til samtale hos Gribskov Byg, og de lader til at være positive over for at give ham en læreplads, så han håber på det bedste.

Studenterhue eller svendebrev – hvorfor vælge?
Studenterhue eller svendebrev – hvorfor vælge?

- Jeg føler lidt, at jeg har spildt min tid på uddannelsen, for uden læreplads kan jeg ikke blive færdig, og jeg kan heller ikke skifte til det almene gymnasium uden at skulle starte forfra – og det ville være ret irriterende at skulle, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx