Af Ritzau - 19/05-16 09:23; Opdateret: 19/05-16 09:53

Rockwool sparer sig til bedre resultat trods lavere salgRockwool sparer sig til bedre resultat trods lavere salg

Spareplan luner på bundlinjen hos isoleringsgiganten Rockwool, der sælger mindre, men tjener mere.

storybild

Spareplan viser sig på bundlinjen i Rockwool i første kvartal, hvor bundlinjen voksede, selv om salget svandt lidt ind. (Billede: Free/Rockwool)

Rockwool, der producerer stenuld til isolering verden over, starter 2016 med en lille tilbagegang i salget, men til gengæld fremgang på bundlinjen.

Det skyldes blandt andet den spareplan, som selskabet arbejder på at gennemføre, lyder det fra Rockwools topchef, Jens Birgersson. Spareplanen betød blandt andet, at 500 stillinger forsvandt i Rockwool i 2015.

- Vi fortsatte med at forbedre den overordnede sundhedstilstand for selskabet. Jeg er særligt glad for at se, at vores spareprogram bidrager så betydeligt til det stærke kvartalsresultat.

- Væksten i Nordamerika fortsætter, og i Europa ser vi en god udvikling i både Nord- og Sydeuropa - en trend, som vi gerne så spredt til kernemarkederne i Tyskland og Frankrig, siger Jens Birgersson, administrerende direktør hos Rockwool, i regnskabet.

Omsætningen i første kvartal faldt en smule til 494 millioner euro fra 499 millioner euro i samme periode sidste år.

Rockwool klarede sig på det punkt lidt dårligere end analytikernes forventninger. Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates ventede analytikere en omsætning på 506 millioner euro.

Driftsresultatet overgik til gengæld både resultatet i første kvartal sidste år og analytikernes forventninger. Det landede på 41,4 millioner euro mod 26,1 millioner euro i 2015.

Analytikerne regnede med 32,1 millioner euro for januar, februar og marts.

Rockwools resultat før skat steg fra 25 millioner euro i første kvartal 2015 til 40 millioner euro i samme periode i år.

Resultaterne i første kvartal betyder, at Rockwool løfter sine forventninger til overskudsgraden for hele 2016. Stenuldsproducenten venter nu en overskudsgrad på "over" ni procent mod tidligere ventet "mindst" 8,5 procent.

Rockwool, der har hovedkvarter i Hedehusene, har omkring 10.500 ansatte i 37 lande.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Premier League-stjerne om...
bt.dk
Så skete det: Niklas Landin er blevet...
bt.dk
Kjell tjekkede sin mail - og opdagede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx