Af Ritzau - 27/05-16 12:29; Opdateret: 27/05-16 12:57

Fup-sms'er fra iTunes vil have adgang til virtuel butikFup-sms'er fra iTunes vil have adgang til virtuel butik

Falske sms-beskeder fra Apples medieafspiller iTunes er i omløb. Hackerne vil frit kunne handle i AppStore.

storybild

Hackere udgiver sig via sms for at være fra Apples medieafspiller iTunes for at få adgang til dine data, så de blandt andet kan handle via den virtuelle butik AppStore. (Billede: Free/Colourbox)

Hvis du modtager en sms fra iTunes disse dage, skal du være ekstra opmærksom. For lige nu florerer sms'er, hvor afsenderen udgiver sig for at være fra iTunes.

I virkeligheden er afsenderen hacker og ønsker at få adgang til dit login og brugernavn for at kunne misbruge din iTunes-konto.

Sms'erne er på dansk og velskrevne, og du bliver opfordret til at trykke på et link, fortæller Mads Nørgaard Madsen, partner og it-sikkerhedsekspert i revisions- og rådgivningsfirmaet PwC.

- Først og fremmest er det et identitetstyveri. Du bliver franarret dine personlige og private oplysninger, så de frit kan misbruge din iTunes-konto. De kan ikke aflæse dit kreditkort, men misbruge det til eksempelvis at købe gavekort.

- Når du har en iTunes-konto, har du også registreret dit kreditkort. På den måde er det nemt at lave bestillinger, som kan omsættes til rå kapital, siger han.

Via iTunes kan man adgang til alt muligt. Det kan eksempelvis også være adgang til computerens fotoalbum, fortæller Mads Nørgaard Madsen.

- Vi har eksempelvis set kendte blive afpresset og truet for penge, fordi hackere har fået adgang til deres billeder.

På nuværende tidspunkt er det ikke til at sige, hvor mange der er blevet berørt af det.

- Vi har hørt fra både virksomheder og private. Det er svært at vide, hvor mange der har modtaget en sms, men det kan hurtigt eskalere. For lige så snart de har et telefonnummer, kan de sende en sms.

Hvis man er kommet til at trykke på linket, skal man hurtigt reagere, siger Mads Nørgaard Madsen.

Det er ikke sikkert, at hackerne misbruger dine oplysninger, bare fordi du er kommet til at trykke på linket, men hvis man samtidig har prøvet at logge ind med sit kodeord, bør man få ændret det.

- Man bør meget hurtigt få ændret sin kode og lade være med at bruge det samme login til alle sine konti.

- Det her er en af de vigtigste veje ind til identitetstyveri. Pludselig kan de vide alt om dig, siger Mads Nørgaard Madsen fra PwC.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx