30/03-16 10:18; Opdateret: 30/03-16 12:47

Vestas' kontorer i Tyskland ransaget i skattesagVestas' kontorer i Tyskland ransaget i skattesag

Skattemyndighederne ransagede i starten af februar Vestas' kontorer i Tyskland i forbindelse med en skattesag.

storybild

Vestas' kontorer i Tyskland blev tidligere i 2016 ransaget af de tyske skattemyndigheder. (Billede: Free/Vestas)

Vindmølleproducenten Vestas' kontorer i Tyskland er tidligere i år ransaget af tysk politi i forbindelse med en sag om skatteunddragelse.

- Vestas kan bekræfte, at de tyske skattemyndigheder besøgte vores kontorer i Husum og Hamburg den 9. februar i forbindelse med sager, der relaterer sig til perioden 2006 til 2011.

- Vestas tror på, at man har handlet i fuld overensstemmelse med skattelovgivningen og arbejder sammen med myndighederne, skrive Vestas i en kommentar.

I en opfølgende kommentar fortæller Vestas, at det er selskabets opfattelse, at de tyske myndigheders ransagning var udløst af en henvendelse Vestas selv er kommet med til tysk politi.

Ifølge Børsen, der har dækket skattesagen, omhandler ransagningen et større kompleks, hvor Vestas er under mistanke for at have unddraget skat.

Avisen skriver, at Vestas i perioden 2009 til 2012 har betalt agentselskaber et større, trecifret millionbeløb for at finde partnere til usolgte vindmøller.

De udgifter er trukket fra i skat, men der er nu usikkerhed om, hvorvidt Vestas rent faktisk har fået ydelser tilbage fra selskaberne. Har Vestas ikke det, måtte udgiften ikke trækkes fra.

Hvad kommissionerne er gået til, spiller ind i en helt anden sag, hvor tidligere direktører i Vestas er anklaget for at have brugt bestikkelse i Tyskland, og en af dem er tidligere blevet anklaget for fusk med indiske projekter.

Mens mulig skatteunddragelse og beskyldninger om korruption frem og tilbage ikke er kønne for Vestas, så er det ikke et reelt problem for den danske producent af vindmøller.

- Hvis man kigger på forretningen Vestas, så er det tæt på kun at være støj på linjen, dette her, siger aktieanalysechef hos Sydbank Jacob Pedersen.

- Det ligger så langt tilbage i tiden, dette her, at jeg ikke i min vildeste fantasi kan forestille mig, at det vil have økonomisk betydning. Det kan selvfølgeligt kradse lidt i Vestas' image, hvis de ikke har opført sig ordentligt.

Han noterer derudover, at Vestas siden sagerne fandt sted har skiftet mere eller mindre hele ledelsen ud. Derfor bør det ikke have betydning for den nye ledelse, at den gamle ledelses skeletter kigger frem fra skabene.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
Bollywoods første kvindelige...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Nu tager Kong Vinter for alvor fat:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx