Af - 13/12-16 10:10

Dansk gentest-firma sælger skræddersyede trænings- og kostprogrammerDansk gentest-firma sælger skræddersyede trænings- og kostprogrammer

Teknologien er stadig ung, men omkring 1.000 personer har allerede købt en træningsoptimerende gentest hos det danske iværksætterfirma AthGene.

storybild

Nyetableret dansk iværksætterfirma har allerede solgt omkring 1.000 gentest til kunder, der gerne vil vide, hvordan de kan optimere deres træning og kost. (Billede: Scanpix/arkiv)

Er du nysgerrig på, hvor godt du forbrænder fedt, eller hvor lang tid du har brug for at restituere efter træning?

Omkring tusind personer har allerede købt en gentest hos den danske iværksættervirksomhed AthGene, som tilbyder skræddersyet viden til dine trænings- og kostprogrammer ud fra en test af dine unikke gener.

Medstifter af AthGene Theis H. T. Jakobsen, 26 år og kandidatstuderende i bioinformatik, ser et stort potentiale i produktet.

Fitness-centre i priskrig: Så billig bliver din træning
Fitness-centre i priskrig: Så billig bliver din træning

- Det bliver kæmpestort inden for de næste år. Lige nu er vi stadig i en udviklingsfase. Hvis man bare gerne vil løbe et maraton, er pengene givet bedre ud på et par løbesko, men søger man ny viden om, hvordan man kan optimere og finjustere sin træning og kost til ens unikke krop, er vores gentest et godt supplement, siger han.


- De fleste kunder er almindelige danskere, der er nysgerrige på, hvordan de kan optimere deres træning eller kost. Men vi har også elitesportsfolk på kundelisten.
Theis H. T. Jakobsen,medstifter af Athgene

I første fase betalte kunderne 1.500 kroner for en test, der kortlagde 15 såkaldte mutationer. Her i anden fase, som blev indledt for to måneder siden, kortlægges hele 240.000 mutationer, som AthGene i samspil med den videnskabelige litteratur oversætter til let forståelig viden og konkrete råd til den individuelle kunde.

AthGene har blandt andre samarbejdet Dansk Rugby Union, hvor fem spillere har fået lavet gentests. Sportschef Mikael Lai Rasmussen mener, at testene er brugbare.

Sådan starter fire af verdens mest succesfulde mænd deres dag
Sådan starter fire af verdens mest succesfulde mænd deres dag

- Vi har for eksempel en spiller, der ofte blev skadet. Hans genprofil viste, at han havde brug for længere tid til at at restituere end normalt. Det betød helt konkret, at vi tilrettelagde hans træning anderledes, så han trænede færre timer, men med mere kvalitet i træningspassene, siger Mikael Lai Rasmussen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx