Af - 31/07-15 11:41

Et snit på 12,2 var for lidt til drømmeuddannelsenEt snit på 12,2 var for lidt til drømmeuddannelsen

- Jeg havde tænkt, at mit snit åbnede for alle muligheder, så det er lidt mærkeligt, at det så alligevel ikke gjorde det, siger Kathrine Christensen, der dog er blevet optaget på baggrund af en motiveret ansøgning.

Bildstrecke im Grossformat »

Kathrine Christensen glæder til sig at begynde på drømmeuddannelsen 'International Business' på Copenhagen Business School

Man skulle tro, at et snit på 12,2 giver fri adgang til samtlige uddannelser. Men det er ikke tilfældet. Det erfarede 20-årige Kathrine Christensen igår.

Hun har været nødt til at søge ind på kvote to, for at have de bedste muligheder for at komme ind på drømmestudiet 'International Business' på Copenhagen Business School.

I år krævede det et snit på 12,3 for at blive optaget på uddannelsen via kvote 1. Takket være Kathrine Christensens plan B om at søge ind på kvote to, blev hun optaget.

Jeg havde tænkt, at mit snit åbnede for alle muligheder, så det er lidt mærkeligt, at det så alligevel ikke gjorde det. Omvendt betyder dét, at jeg er kommet ind via kvote to, at jeg er blevet bedømt på andre parametre end blot mit snit, og det er også en god følelse.
Det siger Kathrine Christensen.

For at komme ind på kvote to har hun skulle indsende en motiveret ansøgning. Her har hendes sabbatår i London nok har været et trækplaster.

Han har søgt ind på den uddannelse, der har fået færrest ansøgere i år
Han har søgt ind på den uddannelse, der har fået færrest ansøgere i år

Metroxpress talte med Kathrine Christensen i juni, hvor hun frygtede for ikke at komme ind på drømmestudiet. Derfor blev den gode nyhed igår da også fejret med rødvin og forældreglæde.

- Det var et var rigtig fedt at få beskeden om, at jeg var kommet ind. Det var en lettelse. Jeg var ellers indstillet på, at hvis jeg ikke fik mit største ønske opfyldt, ville jeg komme ind på HA-projektledelse, fortæller Kathrine Christensen.

5 succeser: Droppede skolen og skabte deres egen karriere
5 succeser: Droppede skolen og skabte deres egen karriere

Hun er dog glad for at være kommet ind på bachelor-uddannelsen 'International Business', da det åbner muligheder for at få den kandidat, der kan føre hende videre ud i drømmejobbet.

- Jeg forventer et godt fællesskab, og at det er en linje, der kan give mig god indsigt i, hvordan det internationale marked fungerer, siger hun.

LÆS OGSÅ: LISTE: Disse studier har stadig ledige pladser

LÆS OGSÅ: TOP 5: De MEST og MINDST søgte studier

LÆS OGSÅ: Studerende: Studietal er udtryk for spareøvelse

LÆS OGSÅ: Flere og dygtigere unge vil være lærere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
Modeller gjorde noget totalt uventet...
bt.dk
Danske universiteter mål for...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx