25/01-15 22:26

Studerende slår alarm: Vi har næsten ingen undervisningStuderende slår alarm: Vi har næsten ingen undervisning

Rektor for uddannelsen vil ikke kommentere på om hvorvidt der er nok undervisning.

Flere fynske pædagogstuderende står nu frem og fortæller, at de har så få undervisningstimer, at de ofte ikke aner, hvad de skal lave, når de møder op på skolen.

En af dem er 23-årige Sarah Rasmussen, der trods et krav om 40 timers studieaktivet om ugen blot har 7,5 timers undervisning om ugen. Det svarer til 10 lektioner om ugen - eller to om dagen.

- Generelt sniger der sig en lad holdning ind til studiet, fordi vi har så få timer med en underviser, der kan holde os fast, inspirere og lære os noget, siger hun til fyens.dk.

- Vi får ingen litteraturliste over, hvilken faglitteratur, der er relevant for os, og vi møder ofte ind til skemafri dage, hvor vi ikke aner, hvad vi skal lave, siger Sarah Rasmussen.

Erik Knudsen, rektor for University College Lillebælt, der driver den fynske pædagoguddannelse, vil ikke forholde sig til, om 7,5 timers undervisning om ugen er for lidt.

- De fleste studerende vil gerne vil have mere klassisk undervisning. Det kan jeg godt
forstå. Men mere klassisk undervisning giver ikke nødvendigvis den største effekt i forhold til læring, siger han.

Per Schultz Jørgensen, professor emeritus fra Danmarks Pædagogiske Universitet, er rystet over det lave timetal.

- Det er katastrofalt lavt, og det er et udtryk for en langsom udsultning af pædagogfaget. Ved at tilbyde så lidt undervisning lader man simpelthen de studerende i stikken, siger Per Schultz Jørgensen.

Pædagoguddannelsen er landets største med over 15.000 studerende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx