03/11-15 08:13

Shit: Nu er svenskerne bedre til engelsk end osShit: Nu er svenskerne bedre til engelsk end os

Danmark dumper ned på en tredjeplads på verdensrangliste over engelskkundskaber. Både svenskerne og hollænderne er nu bedre end danskere til engelsk.

storybild

Svenskerne er verdensmestre i at tale engelsk. Danmark må tage til takke med tredjepladsen. (Billede: polfoto/arkiv)

Swedes are world champions in english.

Sidste år var det danskerne, der blev kåret til verdens bedste folkefærd til engelsk, men i år må vi se os slået af både svenskerne og hollænderne. Det viser dugfriske resultater fra den årlige EF EPI-undersøgelse (English Proficiency Index) fra EF Sprogrejsers internationale hovedkontor, som offentliggøres i dag.

Det er kun marginaler, der i år adskiller de højst placerede lande på ranglisten, og Danmarks fald fra første- til tredjepladsen skyldes ikke, at vi er blevet ringere til engelsk det seneste år. Faktisk er vi er blev en anelse dygtigere. Svenskerne eg hollænderne er bare blevet endnu bedre og har derfor overhalet os inden om.

24-årige Binta: -STOP med at tale engelsk til mig
24-årige Binta: -STOP med at tale engelsk til mig

Men for en eksportnation som Danmark er det helt afgørende, at vi ikke hviler på laurbærrene, men udbygger vores engelskkundskaber, siger underdirektør i DI Charlotte Rønhof.

- I dag er engelsk ikke bare vigtig, når vi handler med andre lande. Den globaliserede verden rykket ind i Danmark: Flere virksomheder – ikke bare de allerstørste – har engelsk om koncernsprog og rekruttere udenlandske medarbejdere, siger hun og tilføjer, at DI gerne så, at engelskundervisningen på ungdomsuddannelserne blev mere færdigheds- og anvendelsesorienteret.

Også sprogprofessor Københavns Universitet Frans Gregersen mener, at de er brug for opprioritering af danskernes engelskkundskaber; især på de videregående uddannelser.

- Hvis vi vil være med i den globale vidensudveksling, er det vigtigt at kunne tale og skrive et godt engelsk, fastslår han.

Her er Morten Olsens mandskab mod Sverige - tre nye navne
Her er Morten Olsens mandskab mod Sverige - tre nye navne

Niels Bo Daugaard, landemanager i EF Education First håber ikke, at resultatet af undersøgelsen er et forvarsel om de to nærtforestående knald- eller faldkampe mod netop Sverige om en plads ved EM-slurunden i fodbold til sommer:

- Forhåbentlig tager vi revanche på banen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Populær radiovært vender tilbage...
bt.dk
Dronningen har bedt om, at selv den...
bt.dk
Hundelufter overfaldet og banket - og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx