Af - 21/01-14 08:11

Vil du være journalist? Sådan klarer du prøvenVil du være journalist? Sådan klarer du prøven

Om få måneder er der optagelsesprøve til journalistuddannelserne i Aarhus og Odense. Læs med her og find ud af, hvordan du bedst forbereder dig til prøven.

storybild

Læs en masse op til prøven: Det øger ordforrådet og din viden. (Billede: Polfoto)

- Prøven er en afspejling af, hvad det kræver at gå gennem uddannelsen. Hvis man er god til at udtrykke sig, stærk i sprog, har analytiske evner, og hvis man i det hele taget har fulgt med og altid har gjort det, så behøver man ikke forberede sig som sådan, lyder svaret fra kvalitetschef Solveig Schmidt ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, når man spørger hende til råds om, hvordan de håbefulde ansøgere bedst forbereder sig på den berygtede prøve.

Hun råder dog ansøgerne til at sætte sig grundigt ind i, hvad prøven består af, og hvad journalistuddannelsen i det hele taget er for en uddannelse.
I år skal man være opmærksom på, at man i Aarhus skal indsende et cv for at blive inviteret til prøven. Hvis man går videre til samtale efter prøven, bruges dette som udgangspunkt for denne.

- Ansøgerne er generelt godt inde i tingene. Men hvert år har vi en håndfuld, der har printerproblemer, siger Solveig Schmidt, som mener, man kan forbedre sine chancer inden prøven ved at tage et bad i informationshavet.

- Man kan læse en masse, det øger ordforrådet, lærer en om formidling og giver en masse viden.

Når du så endelig sidder til prøven, er der ikke andet for end at give den en skalle.

- Den dag skal man give sig selv nogle rammer, så man leverer bedst muligt. Man kan jo ikke forberede sig mere, når man først sidder der. Og du skal bare tage din Coca-Cola eller snolder med, den dag skal du ikke være på slankekur, siger hun.

LÆS OGSÅ: Her er årets vinder af Cavlingprisen

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Kan du blive journalist?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Medie med kæmpe transferbombe: Zlatan...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx