07/03-16 09:57

Foreningen Nykredit vil sende millioner til TotalkreditForeningen Nykredit vil sende millioner til Totalkredit

Totalkredit kan se frem til at få tilført 600 millioner kroner, når Nykredit går på børsen.

storybild

Næstformanden for Foreningen Nykredit, professor Nina Smith, indstiller, at Totalkredit får tilført 600 millioner kroner i forbindelse med den planlagte børsnotering af Nykredit-koncernen. (Billede: Polfoto/Foto: Jens Panduro/polfoto)

I forbindelse med den bebudede børsnotering af Nykredit har begrebet kundekroner været nævnt som et af de bolsjer, der skulle få beslutningen til at glide nemmere ned hos medlemmerne af Foreningen Nykredit.

Indtil videre har begrebet dog været meget løst defineret, og det har været svært at få ledelsen til at melde konkret ud, hvordan tilbagebetalingen af en del af overskuddet til kunderne - som man eksempelvis kender det fra forsikringsselskabet Tryg - skulle foregå.

En pressemeddelelse, der er udsendt mandag, kaster dog lidt mere lys over ideen.

Her fortæller Foreningen Nykredit - der ejer langt hovedparten af Nykredit-koncernen - nemlig, at man i forbindelse med den planlagte børsnotering har tænkt sig at sende et trecifret millionbeløb over i Totalkredits kasse.

- Vi foreslår i bestyrelsen, at Foreningen Nykredit yder et tilskud på 600 millioner kroner til Totalkredit til gavn for virksomheden og kunderne.

- Det håber vi, at repræsentantskabet vil bakke op om, siger Nina Smith, der er næstformand for Foreningen Nykredit.

Der er formentlig af skattemæssige grunde ikke angivet, hvad Foreningen Nykredit mener, at pengene skal bruges til, men pengene kan formentlig gives tilbage til Totalkredits kunder som en bonus.

Totalkredit kan af samme grund først tage stilling til, hvad man vil bruge pengene på, når repræsentantskabsmødet i Foreningen Nykredit er afholdt 16. marts.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx