Af - 21/01-15 06:38; Opdateret: 21/01-15 13:58

Rabi pendler mellem undervisning og uppercutRabi pendler mellem undervisning og uppercut

I serien om, hvad danske studerende laver i deres fritid, har metroxpress mødt bokseren Rabi Al Zare.

storybild

(Billede: Malte Kristiansen)

Klokken 17.06 kommer Rabi Al Zare ind i træningslokalet på Østerbro. Fire unge boksere er allerede i gang med at sjippe, og bokseklubben IK99’s kamptræner Milovan Mladenovic er ikke tilfreds:
- Du kommer for sent! Hvorfor var du ikke klar klokken fem?
- Undskyld, Milo. Jeg skulle nå en masse ting inden, og så passede det ikke helt med toget, du ved, griner det 20-årige talent.

Han bor i Vanløse, men hans studium, HF på VUC Hvidovre-Amager, ligger i Hvidovre, og da han først fik fri klokken 15, har det været endnu en dag med et travlt program.

- Jeg føler nærmest, at det har været svært at finde tid til at spise i dag, siger han med et stort smil, mens han tager et sjippetov.

Et øjeblik efter svinger han det ubesværet to gange under fødderne for hvert hop. Sådan bliver Rabi Al Zare ved i 10 minutter, mens hans skråt bagvendte kasket på nærmest mirakuløs vis bliver siddende højt på hans hoved. Det unge talent har gået til boksning i knap fire år.

Rollespil giver Camilla selvtillid i hverdagen
Rollespil giver Camilla selvtillid i hverdagen

- Jeg har altid haft stor interesse for kampsport og prøvet alt muligt, men da jeg prøvede boksning, fandt jeg virkelig mig selv i det. Det føltes, som om det ikke kun var fysisk, men også meget mentalt. Man lærer virkelig sig selv at kende – både de stærke og de svage sider, siger han og tilføjer:
- Det, jeg virkelig har lært, er, at hvis man vil have noget, skal man stræbe efter det. Det kommer ikke let, og man bliver nødt til at ofre noget for det.

Og Rabi Al Zare har ofret både fritid og byture for at fokusere på boksning og uddannelse, men det har taget ham nogle år at finde den rette balance. Efter folkeskolen forsøgte han sig først med STX, men måtte droppe ud, da han kunne ikke finde motivationen til at lave lektier. Herefter startede han på HF, men træning kom til at fylde for meget til, at han kunne følge med, så også det glippede.

Nu er han imidlertid startet på HF igen, og denne gang går det godt. Så godt, at Rabi Al Zare er begyndt at overveje, om han skal på universitetet efterfølgende:
- Jeg har fundet den rigtige balance. Selvfølgelig er det svært at koble de to ting sammen, for man har ikke så meget tid, men går man op i sport og uddannelse, er man villig til at bruge rigtig mange trænings- og skoletimer.

Boksning i kirken: Right hooks, uppercuts og Guds ord
Boksning i kirken: Right hooks, uppercuts og Guds ord

Rabi Al Zare har haft den samme træner, siden han begyndte til boksning. Og Milovan Mladenovic er ikke i tvivl om potentialet i sin bokser.
- Han er et af de største talenter, vi har i Danmark, siger han og tilføjer, at hans bokser også er en gevinst uden for ringen:
- Han er en altid smilende person – jeg har aldrig set ham sur.

Rabi Al Zares statistik viser også, at han har talent. Ud af 20 kampe har han blot tabt fem. Nu skal han til at begå sig i eliterækkerne, og det betyder, at der skal trænes igennem. Der er med andre ord ikke tid til så meget sjov og ballade som før i tiden.
- Før i tiden gik jeg meget i byen, men det er jeg nærmest helt holdt op med. Det er måske tre-fire gange om året nu – for at fejre sejre, siger han.

På en opslagstavle i træningslokalet hænger udklip fra den lokale avis med historier om klubbens stjernebokser Rabi Al Zare og hans store ambitioner. Den unge mand har stadig ambitionerne i orden. Både sportsligt og uddannelsesmæssigt:
- Enhver boksers drøm er at blive den bedste, og det er selvfølgelig også min drøm. I forhold til uddannelse er min førsteprioritet at færdiggøre den her gymnasiale uddannelse, og så må vi se med universitetet efter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx