Af - 21/01-14 08:15

Plastikpalmer, neon og ‘buckets’  med romPlastikpalmer, neon og ‘buckets’ med rom

Dit studie er ikke blot forelæsninger og eksamener. Kom med til en af de mange fredagsbarer og se, hvad studielivet også kan byde på.

storybild

‘Full Moon Party’-temaet gik rent hjem hos gæsterne på Metropols fredagsbar, hvor de såkaldte buckets var i høj kurs. (Billede: Henning Hjorth)

Piger i hvide tanktoppe danser rundt, mens små grønne og røde lyspletter farer rundt på det lille dansegulv. Folk med neonmaling på hele kroppen lyser op omkring dem. Andre steder bliver der skålet i små ‘buckets’ under farverige papirguirlander og plastikpalmer.

Man skulle til forveksling tro, man var havnet midt i Thailand til et brag af en Full Moon Party. Men dette er blot Professionhøjskolen Metropols bar i København, som holder årets første temafest.

‘Sigurds Bar’, som den hedder, åbnede allerede dørene klokken 13, og da metroxpress kommer til festen, er den ved at nå sit højeste.

Dj’en har smidt trøjen for at spille de bedste dansenumre for de godt 100 mennesker, som indtil videre er dukket op. I den mindste af barerne lyser Line Schorlemmer og Cecilie Jensen op med skrigende blå parykker på. De to bartendere har travlt i aften, for salget går over al forventning.

- Vi er allerede løbet tør for buckets, lyder det fra Line Schorlemmer om de små plastikspande, som fyldes med alt fra vodka til rom.

Tæt på baren sidder en fyr i en stor, sort lædersofa og krammer en plastikpalme. Det er 26-årige Thomas Jensen, som til daglig læser til radiograf.

- I dag har jeg lyst til at drikke mig kanonstiv, siger Thomas Jensen, og det er der en helt speciel grund til.

- Jeg har min sidste eksamen på tirsdag, så jeg forskudsfejrer det, fortæller Thomas Jensen og skåler med de andre radiografstuderende.

Indtil videre er festen stadig inddelt i grupper. Men det er blot et spørgsmål om tid, før de forskellige uddannelser kommer hinanden ved, forklarer Olaf, som læser til laborant. Han og en medstuderende har netop tabt et spil beer pong. Et spil, hvor det gælder om at få bolden til at ramme ned i modstandernes ølkrus.

- Folk bløder stille og roligt op hen ad aftenen. Så kommer de hinanden ved og falder hurtigt i snak. Der er altid en god stemning, siger Olaf og vender sig om for at kigge på uret, hvis viser står på ti.

Han tager endnu en slurk af sin øl.

- Jeg kan vist godt holde et par timer endnu, siger han med lidt blanke øjne, mens temperaturen snart nærmer sig tropegrader.

Dj’en sætter ‘Hip hurra det’ min fødselsdag’ på afspilleren. Det er et hit blandt gæsterne, som begynder at klappe og synge med.

Især Simone Stuhr, som læser til fysioterapeut, skråler ekstra højt. Hun fylder nemlig år, når klokken inden længe slår midnat.

- Det er en fantastisk bar, og jeg er kommet her meget med mine veninder, samtidig med at jeg har lært en masse fra fredagsbaren at kende. Så det var et perfekt sted at fejre min fødselsdag. Her kan man være sig selv og behøver ikke komme i sine fineste stiletter, smiler hun og tager en tår af fællesspanden med sine to veninder.

Tilbage i den lille bar går salget stadig strygende. Det største problem bliver blot at få folk til at tage hjem igen.

- Festen slutter klokken tre, men det er altid svært at få folk hjem, siger den ene bartender grinende og forklarer, at sidste års tema af samme navn var en kæmpe succes.

Og det tegner allerede til at blive endnu en af slagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Stor eftersøgning med helikopter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx