Af - 22/10-14 12:33

Kan du slå den? Tjener penge på at spille ‘FIFA’Kan du slå den? Tjener penge på at spille ‘FIFA’

Første stop i jagten på Danmarks vildeste studiejob er hos en 18-årig, der tjener penge på at spille videospil.

storybild

August Rosenmeier sidder tæt på skærmen, når han spiller ‘FIFA’, så han har bedre reaktionstid. (Billede: Lasse Bak Mejlvang)

For de fleste er det tidsfordriv, men for 18-årige August Rosenmeier er videospillet ‘FIFA’ blevet et studiejob. Ved siden af gymnasium, fodbold, venner og kæreste tjener han penge ved at vinde turneringer og holde opvisninger med sine evner på spilkonsoller.

Faktisk er han så god til ‘FIFA’, at han i år er blevet officiel verdensmester i spillet. Derfor er han overbevist om, at han har Danmarks vildeste studiejob.
- Det er langt bedre for mig end at sidde i kassen i Fakta. Og nu har jeg fået promoveret mig selv så godt, at det er en fast indtægt, siger August Rosenmeier.

Ung dansker vinder VM og 110.000 kroner med unikt talent
Ung dansker vinder VM og 110.000 kroner med unikt talent

Som seksårig kom han i gang med at spile på sin storebrors Playstation, og efter nogle måneder fik brormand ‘tæsk med tenniscifre’. I 2010 meldte storebroren August Rosenmeier til den skandinaviske VM-kvalifikation, hvor han slog danmarksmesteren, og bare to år senere vandt han det nordiske mesterskab.
- Jeg fik mange tæsk i starten, men det er sådan, man bliver god. Ved at spille mod folk, der er bedre end en selv, og prøve at efterligne dem. Og så skal man have en rigtig god reaktionsevne, siger han.

I år kom så hans største triumf – verdensmesterskabet i Brasilien. At komme på førstepladsen her kastede en check på 20.000 dollar af sig og en tur til Ballon d’Or i Zürich i januar, hvor han kommer til at møde verdens bedste inden for rigtig fodbold. Ud over penge og oplevelser har den flotte titel også resulteret i en masse opmærksomhed, der gør, at den unge ‘FIFA’-spiller kan blive ved med at supplere SU’en ved at spille Playstation og Xbox.

Til daglig bor August Rosenmeier med sin mor på Vesterbro, går i 2.g på Københavns Åbne Gymnasium i Valby og spiller fodbold fem-seks gange om ugen. Herudover skal han også klemme venner og kæreste ind. Heldigvis behøver han ikke længere at sætte så meget tid af til at træne i ‘FIFA’.
- Det handler om at holde det ved lige. Så jeg spiller måske otte timer om ugen, siger han og tilføjer, at han bliver nødt til at træne ekstra, når der kommer ny version af spillet.

Anmeldelse: 'FIFA 15'
Anmeldelse: 'FIFA 15'

Selv om arbejdsugen ikke nødvendigvis er lang for verdens bedste ‘FIFA’-spiller, kan jobbet godt være opslidende.
- Nogle gange er det fysisk krævende, når man er til arrangementer, der varer 12-13 timer, og man skal stå op hele tiden. Så er jeg helt død, når jeg kommer hjem, siger han og tilføjer, at han godt kan forstå, at mange er misundelige på ham.

Den 18-årige københavner ved dog godt, at fritidsjobbet ikke kommer til at blive fuldtid. I stedet drømmer han om at komme ind på Journalisthøjskolen og derfra skabe en karriere inden for sportsjournalistik på en af de store danske tv-stationer:
- Jeg vil ekstremt gerne være kommentator eller være med til at lave sportsudsendelserne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny fupside kan snyde dig for...
bt.dk
Vigtig bro lukker i knap et halvt år:...
bt.dk
Jeg blev ringet op af en fremmed...
bt.dk
Har fem børn og 18 år yngre kæreste:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx