Af Lasse Cato - 19/08-15 10:55

Ungdomsvenlig nøgentegning hitter hos studerendeUngdomsvenlig nøgentegning hitter hos studerende

Der er rift om pladserne til et københavnsk croquis-koncept, der er let-tilgængeligt for studerende.

storybild

Bortset fra lyden af blyanter og kridt mod papir er der stille i det lyse lokale på teateret på Refshaleøen. En ung mand begynder at spille på akustisk guitar, men de 100 tegneres fokus rettes ikke mod ham. De kigger nemlig stadig skiftevis på papiret og op på den nøgne kvinde, der poserer midt i lokalet. Som de fleste af de fremmødte ser hun ud til at være i slutningen af 20’erne.

Vi er til arrangementet ‘Tørst og Tegning’ – et københavnsk initiativ, der skal gøre croquis lettere tilgængeligt og give unge mennesker en mulighed for at være sammen om en alternativ aktivitet.

- Egentlig udspringer det af ideen om at mødes om noget simpelt uden at vi skal drikke os halvt ihjel. Og så har vi hørt, at der på mange af de kreative uddannelser er blevet skåret ned på tegning – derfor synes vi, at det er en meget fin måde at tage et gammelt håndværk op, siger Cecilie Krawack, der har startet konceptet sammen med sin veninde Maja Samsø Bastian.

Over halvdelen af de danske studerende er stressede
Over halvdelen af de danske studerende er stressede

En af de studerende, der er mødt op til fjerde omgang af ‘Tørst og Tegning’, er 30-årige Rusne Kvosciauskaite. Hun studerer digitalt design og kommunikation og er blevet stamgæst til tegneaftenerne.

- Jeg kommer her fast sammen med nogle veninder, og vi kunne lige så godt have siddet på vores stamsted med en håndbajer, men her laver vi samtidig noget andet og bliver stimuleret på en anden måde. Jeg har tegnet meget, da jeg var lille, men det er ikke, fordi jeg er god til det eller kommer for at blive bedre. Det er mere for at lave noget væk fra de vante rammer, siger hun.

Rusne Kvosciauskaite har før prøvet at gå til mere traditionel croquis, men det var kedeligt og svært at deltage i på lige fod med de professionelle tegnere og modeller. Her er der en mere afslappet stemning med billig bar, amatørmodeller og meget hurtige poseringer. Og egentlig betyder nøgenheden ikke så meget.

- Det er selvfølgelig spændende, inden modellen går på. Også fordi jeg nogle gange kender dem. Men så går der 30 sekunder, og så har man glemt, at der står et nøgent menneske foran en, fordi man er så fokuseret på at få alle de flotte former og folder ned på papir, siger hun.

Flere og dygtigere unge vil være lærere
Flere og dygtigere unge vil være lærere

Arrangørerne er glade for, at der er folk som Rusne Kvosciauskaite, der kommer for hyggens skyld, og nogle, der kommer for at blive bedre til at tegne – for eksempel arkitektstuderende. Og hvis man ikke har noget imod, at aftenerne ikke er lige så strømlinede som de fleste andre kurser, kan det være en uforpligtende og økonomisk måde at få plejet sine tegneevner på.

- At vi kører en gang om måneden hele året, gør jo, at der er mange gengangere. Man binder sig ikke til noget, men det giver muligheden for, at folk ikke behøver købe et dyrt tegnekursus, men kan komme hos os i stedet, siger Maja Samsø Bastian og bliver suppleret af Cecilie Krawack:

- Ja, der er vi et meget godt alternativ. Og kan man ikke lige den torsdag, får man ikke karantæne.

LÆS OGSÅ: Han har søgt ind på den uddannelse, der har fået færrest ansøgere i år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx