Af - 19/05-15 18:50

Fra skolebænken til SuperligaenFra skolebænken til Superligaen

Mads Justesen fra Hobro IK bruger stadig sin uddannelse i sin semiprofessionelle tilværelse.

storybild

Mads Justesen har både elitefodbold og arbejde i sit liv. (Billede: Lasse Bak Mejlvang)

Hobro IK består hovedsageligt af semiprofessionelle fodboldspillere, men holdet formår alligevel at spille op med resten af landets bedste liga.

Viceanfører og midterforsvarer Mads Justesen er en af de spillere, der formår at have et almindeligt job ved siden af sin karriere – han er nemlig gymnasielærer i samfundsfag og idræt på Mariagerfjord Gymnasium.

Han uddannede sig gennem fem et halvt år på universitetet, hvor han læste statskundskab og byggede ovenpå med idræt, så han fik en tofags-kandidat i 2009. At kombinere fodbold og uddannelse har ikke altid været let, men forsvarsspilleren fortæller, at det har hjulpet, at han havde sat sig for at komme igennem uddannelsen.

Hobro-profiler håber på kontraktforlængelser
Hobro-profiler håber på kontraktforlængelser

- Vi spillede jo i 2. division i starten og havde træning tre gange om ugen om aftenen. Men i takt med at fodbold begyndte at fylde mere og mere, har jeg taget valg, der har betydet, at jeg er blevet ved med at spille i Hobro – hvilket også har haft lidt at gøre med, at jeg gerne ville gøre uddannelsen færdig, siger han.

Den rutinerede forsvarsspiller forklarer, at det er en større udfordring at spille for Hobro sideløbende med et studium i dag på grund af større træningsbyrde for spillerne. Han anbefaler, at unge, der vil kombinere uddannelse og sport på eliteplan, laver klare prioriteteringer.

- Det er også noget med at gøre op med sig selv, hvor lang tid uddannelsen skal tage. Det er svært at kombinere en uddannelse på normeret tid med fuldtidsfodbold, siger forsvarsspilleren.

Praktik reddede Pede B’s uddannelse
Praktik reddede Pede B’s uddannelse

I dag er den 32-årige forsvarsspillers studium et overstået kapitel, men han kan stadig godt bruge ting fra uddannelsen på fodboldbanen.

- Sådan noget som kommunikation og fysiologi har jeg lært sindssygt meget af. Både i forhold til hvordan jeg gør tingene selv, og i forhold til at kunne hjælpe mine holdkammerater.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Praktikant var...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Kendt shoppingcenter udvider: Nu...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx