12/01-14 20:11

Gennemgang: Her er det billigste boliglån lige nuGennemgang: Her er det billigste boliglån lige nu

For under 500 kroner om måneden kan man låne én million kroner, men man skal være obs på renter og gebyrer.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivbillede)

457 kroner om måneden efter skat pr. lånte million. Sådan lyder tilbuddet på en Jyske F1 afdragsfri, som Jyske Bank netop er begyndt at udbyde, og det er i øjeblikket markedets billigste.

Det viser en gennemgang af lånemarkedet, som det uafhængige økonomirådgivningsfirma uvildige.dk har foretaget for Søndagsavisen.

Her er økonomernes foretrukne boliglån
Her er økonomernes foretrukne boliglån

Men ét er prisen, et andet er lånevilkårene; de er nemlig meget forskellige. Det fortæller direktør og økonomirådgiver i uvildige.dk Hans Peter Christensen.

- Det er et virkelig kompliceret marked for de variabelt forrentede lån. Ofte kan udbyderne få lov at ændre rente og omkostninger, og faktisk er de andre omkostninger i øjeblikket væsentligt højere end selve renten, siger han til Søndagsavisen.

Jyske Banks nye lånetilbud skal man også lige overveje en ekstra gang, selvom det ser billigst ud. Sådan lyder det fra økonomieksperten.

Unge sparer selv op til bolig - banker vil ikke låne
Unge sparer selv op til bolig - banker vil ikke låne

- Jeg har endnu ikke set, præcist hvilke vilkår de giver i forhold til, hvor meget de må ændre på renten og gebyrerne. Selve lånet følger heller ikke de officielle satser, men blot bankens egen ’grundrente’, så det giver en ekstra knap, de kan skrue på," siger Hans Peter Christensen.

Hvis du vil afdrage på dit lån, er der faktisk to muligheder. Den ene er at vælge et helt traditionelt lån med afdrag, det andet er at vælge en boligkredit i stedet for.

- Det tilbyder eksempelvis BRF Bank som et alternativ, og på en kredit kan du selv bestemme, præcis hvor meget du vil afdrage om måneden. Eller om du slet ikke vil afdrage. Det giver en meget større fleksibilitet, men kræver dog samtidig disciplin, siger Hans Peter Christensen.

Flekslånere risikerer gevaldigt skattesmæk
Flekslånere risikerer gevaldigt skattesmæk

Har du disciplinen til det og faktisk er i stand til at holde dit privatforbrug i ave, kan du måske alligevel spare penge ved at vælge kreditløsningen, selvom renteudgifterne er højere her.

- På den måde kan du sikre, at du aldrig har penge stående i overskud på en konto til en rente, der er lavere end det, du betaler på kreditten. Dermed er du altid sikker på, at du samlet set hele tiden har den lavest mulige gæld, og det er godt i måneder, hvor der måske kommer ekstra penge ind, eller hvor du har lavere udgifter, forklarer han.

Her kan du næppe få et boliglån
Her kan du næppe få et boliglån

Økonomieksperten har et godt og simpelt godt råd til at kunne finde den bedste pris.

- Det handler om at have så meget luft i økonomien, at du er fri til at shoppe rundt mellem bankerne og realkreditinstitutterne, hvis de pludselig sætter prisen i vejret. For du kan faktisk ofte gå over til en anden bank og få et tilbud, der er bedre og endda uden at skulle betale stiftelsesgebyrer. På den måde kan du spille bankerne ud mod hinanden, forklarer Hans Peter Christensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Britiske ransagning indledt hos...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx