Af - 19/05-15 19:30

Radio er et hit hos studerendeRadio er et hit hos studerende

På Københavns Universitetsradio står studerende i kø for at få lov til at producere radio ved siden af studiet.

storybild

De tre morgenværter fortæller, at kendte radionavne som Nicholas Kawamura og Tony Scott er startet på Universitetsradioen. (Billede: Lasse Bak Mejlvang)

Det er onsdag morgen klokken 9, men i Universitetsradioens studie i indre København er der ikke undervisning på skemaet. I stedet er tre studerende i færd med at sende formiddagsradio.

Der er (naturligvis) lidt flere ‘øhm’er, end man hører på DR, men generelt flyder samtalen uden det store besvær. Det lille studie fungerer både som kontrolcenteret i en selvstændig sendeflade og et muligt springbræt for håbefulde radioværter, fortæller en af radioens to chefredaktører, Jesper Pøhler:

- Vores helt store diskussionsemne er, om vi er en kravlegård for DR og 24syv, eller om vi er konkurrenter og eksisterer side om side selvstændigt. Sandheden er, at det nok er lidt af det hele.

Sommerferien bruger man da i et auditorium
Sommerferien bruger man da i et auditorium

De tre værter i studiet håber alle på at kunne komme videre til arbejde i radioverdenen. Dagens redaktør hedder Anton Hagedorn, studerer informationsvidenskab på sjette semester og har været på radioen siden september 2013. Hans to medværter hedder Sebastian Pettersson og Anna Sterlie. De studerer begge kommunikation og digitale medier på andet semester, og denne udsendelse er deres første tjans som morgenværter.

- Det er fedt at lave ved siden af uddannelsen, fordi det på en eller anden måde er studierelevant, siger Anna Sterlie.

Chefredaktør Jesper Pøhler fortæller, at radioen normalt holder åbent hus i starten af semesteret, hvor der gerne dukker mellem 100 og 150 interesserede op. Der er ikke plads til samtlige interesserede på livefladen, og derfor må radioledelsen udvælge, hvem der kommer til at producere liveradio, og hvem der kommer til at producere podcast.

Flest Liberale elsker deres radio
Flest Liberale elsker deres radio

Mens morgenradioen er i gang, sidder en fjerde studerende bag en glasrude uden for studiet og tager noter for at kunne give feedback. Med jævne mellemrum får værterne et par minutters musikpause, hvor de finjusterer den næste taleblok. Inden udsendelsen har de brugt et par uger på at forberede sig. Radioen er i det hele taget blevet meget struktureret de seneste år.

- Jeg har været med til at lave det her program og ansætte alle de mennesker, der laver det. Det har været en kæmpe opgave og en sjov opgave at være med til den her reformation af radioen, hvor vi sender seks timer i træk og de samme programmer hver uge, siger Anton Hagedorn.

Programmet ‘Manfred’ har morgenfladen alle hverdage fra 9 til 12 og bliver efterfulgt af en times musikprogram og herefter to timers kultur og aktualitet. Før i tiden var sendefladen spredt ud over døgnet på forskellige ugedage, men i det seneste par år er programfladen altså blevet mere strømlinet. Det er blandt andet noget af det, der skal til, hvis radioen skal nå sit mål, vurderer Jesper Pøhler:

- Vi håber, at vi reelt kan komme til at være en stemme for de studerende. Når folk har skrevet speciale, må de gerne tænke: ‘Tænk, hvis vi kunne komme på Universitetsradioen med det her’, og rektorer må gerne have lyst til at komme ind og fortælle om nye reformer.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
FN vedtager våbenhvile for Syrien:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx