Af - 14/12-16 18:47

Hvilket nummer er du i søskendeflokken? Disse jobs vil passe til digHvilket nummer er du i søskendeflokken? Disse jobs vil passe til dig

Vores placering i søskenderækken har indflydelse på, hvilket job vi ender med.

Bildstrecke im Grossformat »

Enebarn, ældste, yngste og mellemste barn.

Dit nummer i søskendeflokken kan ifølge en svensk adfærdsforsker have betydning for, hvilke job du i fremtiden vil få. Det skriver Søndagsavisen.dk.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om forbrug, iværksætteri og arbejdsmiljø.

Adfærdsforskeren, Elisabeth Schönbeck peger i sin bog 'Ældst, yngst og midtimellem' på, at vores placering i søskendeflokken har særdeles stor indflydelse på, hvilket job, vi egner os bedst til - og derfor også med stor sandsynlighed ender med at få.

– Søskenderollen er nemlig med til at forme os – også når det gælder arbejdsmetoder og jobvalg. Vi tager rollerne fra børneværelset med os, siger hun til Søndagsavisen.dk.

7 grunde til, at singler har det federe
7 grunde til, at singler har det federe

Ældste barn i søskendeflokken


Førstefødte er ifølge Elisabeth Schönbeck typisk autoritetstro, ansvarlige og gode til at træffe beslutninger.

De bliver derfor ofte ledere og passer især godt ind i konservativt opbyggede virksomheder. Politikere og læger/kirurger er også ofte den ældste i en søskendeflok.

Også blandt socialrådgivere, lærere, politibetjente og andre job, hvor man tager hånd om folk på en ansvarsfuld måde, ses mange store søskende. De ældste er desuden tit højere uddannede end deres mindre søskende.

Mellemste barn i søskendeflokken


Det mellemste barn egner sig godt som mellemleder på grund af den mæglerrolle, han eller hun har haft i søskendeflokken.

Mellembørn er også ofte jurister, mæglere og forhandlere, da de er fleksible, holdspillere og kan indgå kompromiser.

Men de er også sværrest at sætte i bås, for de samtidig kan have flere træk fra enten den ældste eller yngste i søskendeflokken afhængigt af, hvor mange års afstand der er til de andre søskende.

Mopper efterlod 'ukendt' søn i England: 'Jeg har tilgivet hende'
Mopper efterlod 'ukendt' søn i England: 'Jeg har tilgivet hende'

Yngste barn i søskendeflokken


Det yngste barn får typisk lidt friere rammer i opdragelsen og er derfor rebelsk og risikovilligt. Derfor er mange ejendomsmæglere, sælgere, brandmænd og piloter de yngste i søskendeflokken.

Det yngste barn elsker typisk også til at folde sig ud i det kreative, og mange musikere, skuespillere og kunstnere er også yngst blandt deres søskende.

Yngstebarnets legesyge side gør også, at jobbet som pædagog tiltaler og bliver små søskende læger, vil det ofte være med speciale i børn.

Enebarnet


Enebørn er vant til at præstere, da de som det eneste barn skal leve op til alle forældrenes forventninger.

De er derfor ofte ambitiøse, selvstændige og dygtige – og vil hellere give ordrer end at tage imod dem. Jobbet som selvstændig/konsulent passer således godt til enebarnet.

Forfattere, journalister og præster
er også ofte enebørn, da de har haft ro til at skrive og tænke på børneværelset uden forstyrrelser. Enebørn følger desuden oftere i forældrenes fodspor.

I galleriet over for kan du se de 10 værste job i 2016.

Denne fejl begår de fleste på første date
Denne fejl begår de fleste på første date

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx