Af - 21/01-15 07:10

Essendrops kærlighed til TV afgjorde studievalgEssendrops kærlighed til TV afgjorde studievalg

Tv-værten Ulla Essendrop var klar over, at hun ville arbejde med medier, inden hun begyndte at studere.

storybild

(Billede: Agnete Schlichtkrull)

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund?

- Jeg har læst humanistisk informatik på Aalborg Universitet, hvor jeg tog min bachelor. Så havde jeg et år, hvor jeg arbejdede og ikke læste, før jeg tog min overbygning på medievidenskab på Aarhus Universitet.

Hvorfor valgte du at læse humanistisk informatik og medievidenskab?

- Jeg har altid haft en meget stor fascination af fjernsyn – set meget fjernsyn og været fascineret af, hvad de forskellige genrer kan. Først på studiet handlede det om at lære forskellige mekanismer og genrer bedre at kende, og jeg fik hurtigt meget stor interesse for receptionsanalyse og forståelse af modtageren. For at kunne formidle sine egne budskaber, som man gerne vil, skal man forstå modtageren.

Hvad husker du bedst fra din tid på uddannelsen?

- Det var meget svært at få studiet til at blive konkret i forhold til at kunne bruge det erhvervsmæssigt bagefter. Det, jeg savnede mest dengang, var at have rigtige problemstillinger at tage fat i. I første time på første semester startede de med at sige: ‘I kan ikke blive journalister med det her, det skal I vide’. Men der var ingen der sagde, hvad man så kunne blive. Måske fordi uddannelsen var så ny.«
Hvad gjorde du for at få konkrete ideer til, hvad du kunne blive?
»Det, jeg gjorde, var at få et studierelevant job i det, der dengang hed FC Aarhus og i dag hedder Aarhus Fremad. Der lærte jeg en hel masse om at lave kommunikation i praksis, for det havde vi jo ikke lært på studiet. Det var godt at få fingrene ned i noget relevant, selv om jeg også var rigtigt glad for at have lært teorien bag, og jeg bruger den dagligt i mit arbejde, nu den ligger på rygraden.


Hvad er dit råd til unge mennesker, der overvejer at gå samme vej som dig uddannelsesmæssigt?

- Man skal først og fremmest finde ud af meget tidligt, hvad det er for en retning, man vil specialisere sig inden for, så man kan være skarp fra start. Så skal man sørge for at få et fagrelevant studiejob, hvis man kan, og får man mulighed for at komme til udlandet, er det en gave. Jeg havde selv et ophold i England, og nu taler jeg helt flydende Oxford-engelsk, hvilket er en kæmpe fordel. Min egen personlige kæphest er for øvrigt, at folk skal kaste sig ind i kampen på sociale medier og sørge for at holde sig orienteret om, hvad der foregår i de brancher, man godt kan lide.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx