17/03-16 12:21

Slagterier får medhold i EU: Kan få millionbeløb tilbageSlagterier får medhold i EU: Kan få millionbeløb tilbage

De danske slagterier har vundet en principiel sag mod staten ved EU-domstolen og forventer nu tilbagebetaling.

storybild

De danske slagterier har udsigt til tilbagebetaling i millionklassen takket være en ny dom fra EU-Domstolen. (Billede: Free/Www.colourbox.com)

Kødbranchens Fællesråd har grund til at juble torsdag, hvor brancheorganisationen har fået medhold i en syv år gammel sag.

Fra 2000 til 2009 blev slagterierne pålagt at betale for uddannelsen af såkaldte tilsynskontrollører, som skulle bistå dyrlægerne i forbindelse med kontrolopgaver på slagterierne.

Det protesterede branchen imidlertid imod ud fra en betragtning om, at det ikke var dens ansvar at betale for statsansat personales uddannelse.

Det har EU-Domstolen givet Kødbranchens Fællesråd medhold i, og derfor står staten nu til at tilbagebetale de 350.000 kroner per uddannet tilsynskontrollør, som slagterierne har måttet punge ud.

Det løber i sidste ende op i et mindre tocifret millionbeløb med renters rente, vurderer Allan Munch Mortensen, der er sektordirektør for kødbranchen i Landbrug & Fødevarer.

- Og så vil vi granske dommen for at se, om der er andre områder, hvor landbrugs- og fødevaresektoren uberettiget er blevet pålagt ekstra udgifter, siger han.

Striden om tilsynskontrollørerne førte til, at der ikke længere blev uddannet nye af slagsen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er utroligt, at det her stadig er...
bt.dk
Sjælden tiger kom på glatis i dansk...
bt.dk
Menneskejagt på farlig øksemand...
bt.dk
Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx