Af - 23/11-15 17:12; Opdateret: 24/11-15 13:28

Bagmænd bag Facebook-konkurrencer sælger dig videreBagmænd bag Facebook-konkurrencer sælger dig videre

Falske Facebook-konkurrencer hærger nettet. Bagmændene sælger dit 'like' videre.

storybild

Det vrimler med konkurrencer på Facebook. Mange af dem giver kun gevinst til bagmændene. (Billede: screenshot fra Rejseportalen.dk's side på Facebook)

100.000 kroner i kontanter i lommepenge og fire ugers luksusrundrejse i Asien for fem personer på fem-stjernede luksushoteller. Det eneste, du skal gøre er bare at like, kommentere og dele Rejseportalen.dk's konkurrencefotos på Facebook.

Det er blot en blandt mange tvivlsomme Facebook-konkurrencer, der hærger nettet. For nylig blev Matas udnyttet i en falsk konkurrence på Facebook. Det samme er sket for blandt andre Canon Danmark og Svane Køkkenet.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

Ingen vinder noget - ud over bagmændene, som kan score en økonomisk gevinst på de høstede likes.

- En side med 50.000 likes kan sælges videre for et par tusind kroner. Endnu større værdi har det, når det lykkes at lokke e-mailadresser ud af deltagerne. De kan sælges videre til folk med speciale i spam-mails, siger Michael Lemberg, udviklingsdirektør i Falcon Social og ekspert i sociale medier og tilføjer:

Drop Facebook: Så bliver du gladere og mindre stresset viser dansk undersøgelse
Drop Facebook: Så bliver du gladere og mindre stresset viser dansk undersøgelse

- Når du deler den slags konkurrencer, understøtter du ikke blot bagmændene, du spammer også dine venner.

Rejseportalen.dk havde i går hentet over 61.700 like på bare én uge. Søger man på hjemmesiden på nettet, bliver man imidlertid omdirigeret til Netdating.dk.

- Det et godt eksempel på en konkurrence, jeg ville holde mig langt væk fra. Det virker som en meget underlig rækkefølge at afholde konkurrencer til flere hundrede tusinde kroner, før man overhovedet har fået et website op at køre, siger Michael Lemberg.

Pas på: Fupfirmaer går på rov på nettet
Pas på: Fupfirmaer går på rov på nettet

Det er i strid med både Facebook og Forbrugerombudsmandens retningslinjer, at man som betingelse for deltagelse skal dele konkurrencen.

Metroxpress har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lennart og Allan Carstens, som har registreret domænet Rejseportalen.dk gennem deres firma Consolidate ApS.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx