Af - 21/01-15 08:25

Praktik reddede Pede B’s uddannelsePraktik reddede Pede B’s uddannelse

Rapperen Pede B ser tilbage på sin uddannelse på RUC, hvor et praktikophold blev afgørende.

storybild

DJ Noize og Pede B (Billede: Lasse Bak Mejlvang)

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund?
- Jeg har gået i gymnasiet, og efter det arbejdede jeg lidt på et lager og begyndte så på basis-uddannelsen på RUC uden rigtigt at vide, hvad jeg ville bruge det til. Efter en lille pause fra studiet begyndte jeg på virksomhedsstudier og fandt ud af, at man kunne kombinere det med dansk. Midt under uddannelsen kunne man tage en praktikperiode, hvor jeg kom i praktik på et pr-bureau. Der fandt jeg lige med det samme ud af, at jeg ikke kunne bruge det meste af det, jeg havde lært på skolen, til en skid. Men jeg fuldførte og blev kandidat i 2011.

Hvorfor valgte du det?
- Jeg valgte RUC, fordi jeg ved, at jeg først ville lave noget, når andre mennesker var afhængige af min indsats. Hvis det kun er min egen ulykke, der er på spil, er jeg ret ligeglad. Derfor tiltaler hele gruppearbejdstingen mig. Virksomhedsstudier virkede bare fornuftigt i forhold til, hvad man kunne lave bagefter, og det med at læse det danske sprog på et meget nærtekstligt niveau tiltalte mig ved dansk.

Hvad har du brugt din uddannelse til?
- Jeg har brugt det til at arbejde på pr-bureauer og med forskellige slags tekstforfatteri. Jeg tror ikke rigtigt, jeg kan bruge det i mine tekster, men bare det der med at blive uddannet giver så meget disciplinært, at det stadig er fornuftigt – også selv om man ikke føler, at man har fået så meget ud af det faglige.

Hvordan var din livsstil, da du studerede?
- Weekendalkoholiker. Helt klart. Og det hjalp ikke på noget som helst, så det kan jeg ikke råde nogen til at gøre efter. Ud over det havde jeg en eller anden bizar evne til at kunne lave alt muligt ud af fire ting i køleren og 48 kroner fra pant. Det gjorde godt nok også, at den ernæringsmæssige del af maden vist ikke var helt i top.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx