Af - 17/09-15 06:38; Opdateret: 17/09-15 10:14

Se, hvad danskerne forbinder med et efterskoleopholdSe, hvad danskerne forbinder med et efterskoleophold

Flest danskere forbinder efterskole med socialt samvær. Efterskoleforeningen vil have uddannelse på samme niveau.

storybild

Efterskoleophold er meget mere end blot uddannelse. (Billede: Lasse Bak Mejlvang)

Et år på efterskole giver mange forskellige indtryk og kompetencer, og det, de fleste danskere forbinder med efterskoleophold, er socialt samvær (81 procent). Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress. Næsten lige så stor en andel af danskerne tænker personlig udvikling, når de hører ‘efterskole’ (77 procent), og på en tredjeplads kommer uddannelse/fagligt indhold (56 procent). Sidstnævnte ville Bjarne Lundager Jensen, direktør for Efterskoleforeningen, gerne have til at være på niveau med de to højdespringere.

Her hamres studerende videre til teknisk skole
Her hamres studerende videre til teknisk skole

- Vi vil jo gerne gå på to ben, nemlig at vi gerne vil kombinere faglig udvikling og en uddannelse på højt niveau med social kompetence og udvikling af den personlige dannelse, om du vil. Derfor ønsker jeg i princippet, at de ting er vægtet lige højt. Jeg kunne godt ønske mig, at endnu flere ville vægte uddannelse lige så højt som socialt samvær og personlig udvikling, siger han og tilføjer, at uddannelseskvalitet på efterskoler er rykket op på dagsordenen de senere år:

Så meget koster et år på efterskole
Så meget koster et år på efterskole

- Vi har de seneste 10-15 år set en bevægelse, hvor de faglige krav til eleverne i grundskolen og på videregående uddannelser er stigende, så det betyder også, at der er kommet øget fokus på det faglige på efterskolen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx