Af Lasse Cato - 19/08-15 13:01

PowerPoint til eksamen er ikke useriøstPowerPoint til eksamen er ikke useriøst

Fordomsstafetten er på sin tur gennem landets uddannelser nået til performance design på Roskilde Universitet.

storybild

Er det en useriøs uddannelse, hvor I laver jeres eksamener i PowerPoint?

- Jeg vil starte med at sige, at det er en lige så seriøs uddannelse som alle andre akkrediterede universitetsuddannelser. Med hensyn til PowerPoint vil jeg sige, at det kan være en rigtig god idé at have en PowerPoint-præsentation til sin eksamen i performance design, for en del af studiet er også, at man skal kombinere teori med det praktiske, så det er godt at kunne vise sin underviser og censor, hvad man har lavet til eksamen.

Hvis jeg for eksempel har lavet en koncert, skal jeg kunne vise hvad omgivelserne var, og hvordan koncerten så ud. Til en typisk semesterprojekt-eksamen skal man arrangere en performance, og i mit tilfælde var det en koncert i de underjordiske toiletter ved Storkespringvandet. Så handler det om at vurdere, hvad rummet gjorde ved oplevelsen, og man skal gerne kunne vise billeder og film fra koncerten. Lige meget hvor meget man skriver, kan det være svært at vise, hvad for en oplevelse det var, på den måde.

De slap ind på landets sværeste uddannelse
De slap ind på landets sværeste uddannelse

Regner I alle sammen med at få job på det lokale museum efterfølgende?

- Jeg synes ikke, der er noget galt med at få arbejde på det lokale museum, og jeg tror også, at der er en del performance designere på museer – og de er rigtig glade for det. Men man kan lave en hel masse ting med uddannelsen. Det kan spænde fra job i turistbranchen til konferencer i Bella Center, festivaler og koncerter. Der er også mange, der skaber deres egne stillinger. For eksempel har Dansk Arkitektur Center ansat performance designere, og det lyder måske lidt mærkeligt, men de vil gerne have nogle med de kompetencer til at lave forskellige begivenheder. Så man kan komme ind i mange forskellige brancher og også skabe sit helt eget job i en branche, man ikke lige havde regnet med.

Over halvdelen af de danske studerende er stressede
Over halvdelen af de danske studerende er stressede

Er det bare et fag fra en erhvervsakademiuddannelse, der er flyttet over på universitetet?

- Jeg havde en underviser, der på et tidspunkt sagde, at uddannede fra den erhvervsakademiuddannelse, der ligner vores, eventkoordinator, ikke laver det samme som performance designere, for vi er ikke dem, der skal finde ud af, hvor toiletterne skal stå, og hvor flisen skal lægges. Med andre ord er eventkoordinatorer de praktiske, og performance designere prøver i højere grad at forstå det praktiske ved at planlægge noget og blande det med noget humanisme – hvordan oplever man noget? Så det er lidt mere flyvsk og giver rum til fortolkning. Det gør, at man kan få lov til at lave en masse inden for feltet.

Hvem sender du stafetten videre til?

- Jeg har valgt en uddannelse, som jeg tænker over hvert år, når ansøgertallene for videregående uddannelser bliver offentliggjort: eskimologi på Københavns Universitet. Jeg tænker altid på, at der ikke kan være så meget at lære om eskimoer, at det skal tage tre år. Min anden fordom er, at man kun kan blive underviser eller forsker, efter man har læst eskimologi. Og så forestiller jeg mig, at det kun er folk med grønlandsk islæt, der læser det.

LÆS OGSÅ: Flere og dygtigere unge vil være lærere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx