Af Webstud/AS - 01/02-18 16:06

Danske Camilla fik god idé: Droppede ud af skolen - og sparer nu studerende for mange pengeDanske Camilla fik god idé: Droppede ud af skolen - og sparer nu studerende for mange penge

Hun var selv frustreret over at bruge mange penge.

storybild

24-årige Camilla Hessellund Lastein fik ideen til Lix, da hun studerede på Handelshøjskolen i Aarhus i 2012.

»Jeg synes, at det var frustrerende at bruge 5-6.000 kroner hvert semester på tunge bøger, selvom man kun skulle bruge enkelte kapitler i hver. Det er ligesom med Spotify, hvor du ikke behøver at købe et album, men kan nøjes med én sang. Udover det var det også træls at slæbe tunge bøger og få ondt i ryggen,« fortæller hun.

I starten af 2013 begyndte Camilla at arbejde på idéen. Hun startede sit første firma, men det viste sig at være en stor mundfuld. Det gik konkurs, men Camilla blev ved. Hun droppede ud af skolen, fik to jobs, og flyttede hjem til sin mor.

To år efter startede hun Lix, som udbyder digitale skolebøger til studerende på videregående uddannelser. De kan spare op mod 60% i forhold til fysiske bøger.

Siden da har pengestærke investorer sikret, at virksomheden nok aldrig kommer til at gå konkurs igen, og at de 31 ansatte, der arbejder på kontorer i Aarhus, København, Norge, Belgien og Rusland, kan fokusere på missionen om at digitalisere skolebøger - og undervejs sænke prisen samt skåne miljøet for en masse papir.

»Mere end 10 millioner kroner kan danske studerende spare, hvis de køber deres bøger hos os, i stedet for i de lokale boghandlere«, siger Camilla Hessellund Lastein.

Lix råder i dag over mere end 600.000 skolebøger, udgivet af 7000 forlag, der læses af omkring 70.000 studerende.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx